*Nettavisen* Nyheter.

Her er snøen

Foto: Statens vegvesen/webkamera

Omsider kommer vinterdekkene til nytte på Østlandet. Og noen har mer snø i vente.

02.11.09 21:03

Det var sludd blant annet på Blindern i Oslo og på Gardermoen mandag. Vinteren er i anmarsj, også på Østlandet, ifølge meteorologene.

Sjekk været der du bor her

- Ja, i dag snør det flere steder. Akkurat nå snør det tett på Gardermoen, forteller meteorolog Olav Krogsæter ved Storm Weather Center til Nettavisen ved 15-tiden mandag.

Statens vegvesens webkameraer bekrefter inntrykket. Flere steder viser bildene snødekket mark og våte veger, blant annet riksvei 35 på Romeriksåsen.

Se lenke til webkameraer her (Statens vegvesen)

Lenke til trafikkinformasjon (Statens vegvesen)

- Tirsdag er det ventet litt mildere vær på Østlandet, men oppe i 300-500 meters høyde kan det bli sludd og snø, forteller meteorologen.

I Agder og Telemark og langs kysten av Sørlandet er det ventet fortsatt skyet og regn tirsdag. I fjellet ventes det snø.

- Det er også en god del vind, opp i sørøstlig kuling på kysten, ifølge meteorologen.

Vestlendingene har bedre værutsikter. Riktignok ventes det litt regn først på dagen tirsdag, men så letter det og blir oppholdsvær. Men det er mye vind, opp i kuling. Mandag var det storm på kysten.

Videre nordover fra Ålesund til Kirkenes er det tirsdag ventet oppholdsvær, men med sur vind i mange fjordstrøk.

Temperaturene mandag viser at det var nede i minus 3,5 grader på Sognefjellet og minus 3,3 på Kvitfjell. I Bardufoss var det minus 2,7 grader klokka 13.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.