Her er sommerens største actioneventyr

Snikskytterne har dominert Novalogics slagmarker i årevis. Nå får spillerne som liker tyngre våpen muligheten til å slå tilbake.

21.06.04 14:24

Delta Force-spillene var lenge best i klassen når det gjaldt å krige mot venner via nettet, men de fikk en liten bismak høsten 2002. Da kom «Battlefield 1942» og viste oss hvor mye morsommere det ble på slagmarken når man kunne styre fly, båter og biler.

150 spillere samtidig
Derfor har vi hatt store forventninger til Novalogics nyeste spill «Joint Operations: Typhoon Rising». Dette spillet er kun beregnet for spill via nettverk. Her kan du leke med hele 29 forskjellige farkoster, både biler, båter og helikoptre. Spillet åpner også for at hele 150 spillere kan spille samtidig, noe som er ekstremt.

Samtlige farkoster er svært enkle å kontrollere, det er ikke slik at du krasjer 20 ganger med et helikopter før du lærer deg å manøvrere det.

Lønnsomt å samarbeide
Et minus med farkostene i spillet er at du svært sjelden kan både kjøre/fly og skyte samtidig. Du må derfor plukke opp en eller flere passasjerer som tar seg av skytingen. Du får poeng for hver gang en av dine passasjerer skyter en fiende, så det lønner seg å legge til rette for dine medspillere.

I spillet kan du velge mellom fem forskjellige soldattyper. Du har leger, ingeniører og to forskjellige typer fotsoldater som behandler ulike typer tunge våpen med høy presisjon.

I tillegg har du selvsagt snikskytteren. Novalogic har alltid sydd puter under armene på spillere som liker å være snikskyttere, og slik er det fortsatt.

Effektiv snikskytter
Mens de fire førstnevnte soldattypene ofte har mest igjen for å jobbe i team er snikskytteren den ensomme, usynlige og dødelige spilleren som sniker seg rundt og ødelegger for fienden. Brettene er enorme og her er det både tett jungel og høyt gress som du kan skjule deg i.

For å gi de andre spillerne en sjanse, avsløres snikskytterne av sporlys som viser hvor de skjuler seg. Men dersom du beveger deg litt hele tiden kan du gjøre stor skade samtidig som du unngår at fienden slår kloa i deg. Du kan for eksempel skyte piloten i samme øyeblikk som et helikopter tar av, og er du heldig styrter det og eksploderer, noe som selvsagt gjør et stort innhogg i fiendens tropper.

Snikskytteren er likevel ikke effektiv nok til at han eller hun kan vinne spillet alene. Du kan ha det ekstremt gøy, og ødelegge mye for motstanderen som snikskytter, men laget ditt er avhengig av flere typer spillere dersom de skal vinne. Det er kanskje den største forskjellen på Joint Operations og Delta Force-spillene.

Lekker grafikk
Sammenlignet med tidligere titler fra Novalogic har Joint Operations ekstremt pen grafikk, og det er en nytelse å ligge oppe på en fjelltopp og speide ut over jungelen. Spillernes kamuflasje er så god at du kan lett skjule deg 50 meter unna fiendens leir uten å bli oppdaget, noe som gjør det hele ekstremt spennende.

Også kjøretøyene ser ekstremt vakre ut når du ser dem i landskapet. Sett fra insiden er de krampaktig statiske og kjedelige. Men hva gjør vel det så lenge de eksploderer på en pen måte når du fyrer av en rakett?

Mange vil kanskje reagere på at kjøretøyene er så enkle å ødelegge. En mann med raketter kan lett forsvare en base mot to helikopter. Det problemet løser du med en snikskytter som plukker ned motstanderne etter hvert som de sikter inn rakettene.

Bedre enn Battlefield?
Dette spillet er helt klart den store utfordreren til Battlefield-spillene, og det mange helt sikkert lurer på er hvilket av disse to spillene som er best. Dette vil det nok krangles mye om fremover, men jeg holder Joint Operations som klar favoritt.

Battlefields styrke er flyene og at helikpterne er hakket mer avanserte, men bortsett fra det så «Joint Operations: Typhoon Rising» bedre på alle områder.

Dette er spillet du bør bruke tiden din på i sommer. Nærmere slagmarken kommer du ikke fra gutterommet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag