Her er sommerseriene

NYE SERIER: Johan Hedenberg spiller Rolf i den nye svenske krimserien Poliser på TV 2. Jonathan Rhys-Meyers spiller Henrik 8. i The Tudors på NRK og Kathryn Morris spiller krimnal

NYE SERIER: Johan Hedenberg spiller Rolf i den nye svenske krimserien Poliser på TV 2. Jonathan Rhys-Meyers spiller Henrik 8. i The Tudors på NRK og Kathryn Morris spiller krimnal

Serietørke i sommer? Langt ifra! Sjekk ut seriepremiene og ønskereprisene her.

09.06.08 17:07

(SIDE2): Frykter du serietørke nå som sommeren er over oss? Og er du lei av alle reprisene på TV om sommeren? Du trenger ikke fortvile, denne sommersesongen er full av nye serier på TV og det er flere premierer de neste ukene.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

NRK
På statskanalen er det flere godbiter som starter denne sommeren - først ut er den kritikerroste miniserien «The Tudors». Det er Henrik den åttendes liv før han ble konge serien handler om, der dampende hete sexscener, bedrag og brutalitet er en del av hverdagen. Henrik selv spilles av Jonathan Rhys-Meyers og serien har premiere mandag 9. juni.

Les anmeldelse av serien her: Rå, sexy og farlig

«Litt som deg» er en svensk romantisk dramaserie som handler om vennene Niklas og Kicki i slutten av 30-årene som har kjærlighetstrøbbel. Niklas går på frierføtter, mens Kicki har et av- og på forhold til en mann som tydelig ikke er bra for henne. Svensk romantikk altså! Har premiere tirsdag 10. juni.

Den australske komiserien «Chaser's War» er et satirisk stuntshow beskrevet som «Jackass med hjerne». Komikergruppa The Chaser har erklært krig mot alt og alle - inspirert av George Bushs krig mot terror. Hadde premiere 7. juni, går tirsdag kveld på NRK.

TV 2

TV 2 har flere premierer og flere ønskerepriser på plakaten. Da «Grey´s Anatomy» hadde sesongslutt i vår ble serien «Private Practice» introdusert der legen Addison Montgomery (Kate Walsh) som stikker av til Los Angeles og en privat klinikk der flere av hennes venner arbeider. Serien har premiere 24.juni.

Les også: Grey´s stjernens nye liv

Den svenske spenningsserien «Poliser» i åtte avsnitt vises fra mandag 23. juni. Serien sammenlignes med serien «Drapsavsnittet» og filmen «21 grams». «Poliser» handler om et ikke navngitt politidistrikt i Sverige der en ny sjef kommer for å rydde opp på stasjonen som har fått mest klager av alle politidistrikt i landet. Intriger, løse konflikter og rusproblemer avdekkes. Premieren er satt til mandag 23. juni.

Nye episoder av «Kontoret», den amerikanske versjonen av den britiske suksesserien, vises også i hele sommer. Moromannen Steve Carrell har hovedrollen som sjefen uten sosiale antenner.

Ønskerepriser

Mordetterforsker Chris Lorenzo og Rita Lee Lance er tilbake. Vi snakker selvsagt om den dampende hete serien «Silke», som for øvrig var TV-kanalen første store suksesserie. Serien vises i hele sommer og er tilbake mandag 23. juni.

Etter en stor kampanje på nettstedet Facebook blir «Pacific Blue» å finne på sendeskjema til TV 2 Zebra i sommer, serien skal vises fire dager i uke med oppstart 9. juni.

Les mer her: - Tidenes ønskereprise

Vil du ha med deg aller første episode av «Fraiser» vises serien i reprise daglig fra mandag 9. juni.

TVNorge

På TVNorge er det først og fremst krim og spenning som står på sommermenyen. Nye episoder av «Cold Case» med kriminaletterforsker Lilly Rush i spissen leder an i sesong fem av serien.

Det blir en glad CSI-sommer for dem som digger den serien. De første sesongene av «CSI Miami» og «CSI» vises i repriser hendholdvis daglig og en gang i uken. Donald Trump leter etter nye kandidater i «Apprentice 5» - og denne gangen med en ny vri. I denne sesongen skal amerikanerne kjempe mot aktuelle kandidater fra Russland, England og Canada. Har premiere 19. juni.

Den amerikanske versjonen av «Fornemmelse for mord» har premiere 15. juni, mens realityserien «Interiørarkitektene» vises fra 19. juni.

Sjekkeshowet «The Bachelor, år 11» hadde premiere i juni og vises gjennom hele sommeren.

Den populære ungdomsserien «One Three Hill» fortsetter også gjennom hele sommeren.

TV3

På TV3 er det reality som preger sommeren på premierefronten. Det jaktes på modeller i Canada - og for dem som ikke får nok av modellserien har «Top Model Canada» hadde den premiere 4. juni.

Supermodellen Heidi Klum er tilbake som programleder i sesong fire av «Designerspirene USA». Serien har premiere 21. juni.

Torsdag 26. juni er det premiere på sesong to av «Top Chef», der femten lovende kokketalenter fra hele Amerika blir bedt om å forberede og vise fram sine beste oppskrifter i kampen om en fabelaktig premie.

Andre sesong av «Pussycat Dolls: Girlicious» går ut på å fremme et helt nytt band med navnet «Girlicious». 15 finalister har blitt plukket ut blant flere tusen håpefulle til å konkurrere om en plass i den nye supergruppen - men bare tre får plass.

«Paradise Hotel» der tolv single menn og kvinner sjekker inn på et av de mest eksklusive feriestedene i verden og skal kjempe om å bli lengst i paradiset. Dette er den danske versjonen av realitykonseptet.

Begge sistnevnte serier har premiere mandag 30. juni.

Les også: TV-seriene du kan glede deg til!

LES MER OM TV OG UNDERHOLDNING HER!

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.