*Nettavisen* Nyheter.

Her er stjernestylistens tips

Foto: Ina Rosenberg Stavrum (Side2)

Stylist Kjersti Andreassen mener 90-tallets blomstertights gjør comeback.

11.04.10 14:28

(SIDE2): Kjersti Andreassen er en av Norges mest prominente stylister, og har jobbet tett med flere store motemagasiner.

Sammen med Coca-Cola, Costume og Steen & Strøm Magasin lanserte hun lørdag en kolleksjon av vintageklær, som selges i en såkalt pop up-butikk.

Få siste nytt fra Side2. no: Klikk her!

Det vil si at klærne kun er tilgjengelige for publikum i en dag. Det er supermodellen Helena Christensen som står i spissen for initiativet, som skal fokusere på gjenbruk.

– 80-tallet fremdeles trendy
Andreassen har derfor trålet vintage og second hand-butikker i London, København og Oslo for å plukke ut skattene.

– Jeg brukte et par måneder, av og på, forteller hun til Side2.

– Jeg har lett etter klær jeg selv liker, og som gjenspeiler motebildet slik det er i dag.

På stativene henger plagg i paljetter, denim og skinn ispedd buksedresser i silke og stramme uniformsjakker. En god blanding, med andre ord.

– Det er nok en del klær i 80-talls stil her, men det er jo fremdeles trendy, forteller stylisten som er kjent for sin forkjærlighet til vintageplagg.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ina Rosenberg Stavrum

– Følg med i motebildet
– Kjersti og jeg har jobbet sammen i mange år, og hun er nok den jeg kjenner som har elsket vintage lengst, forteller redaktør i Costume, Vanessa Rudjord.

– Da vi gjorde moteserier sammen måtte jeg alltid minne henne på å ikke bare ta med bruktklær, men nå har hun fått utfolde seg!

Andreassen mener omtrent alle kan finne fine vintageplagg til garderoben sin.

– Det er bare å følge med på motebildet og plukke ut det man liker. Så kan man finne mange skatter. Les motemagasiner og blogger, anbefaler hun.

Hun avslører også bloggen Knightcat som sin favoritt.

Vårens hovedtrender
Vintage er også aktuelt for vårmoten, mener hun.

– Det er jo mye paljetter, som jeg faktisk syntes er bedre å kjøpe brukt ettersom det gjerne er bedre kvalitet. Ellers syntes jeg årets vårmote er oppdelt; du har militærstilen og den mer romantiske. Jeg tror vi beveger oss mer mot 90-tallet, i form av blomsterprint og tights i skikkelig Beverly Hills-stil.

– Også skulderputer da, legger hun til.

3131

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.