Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Stortingets mobilkonge

Foto: Senterpartiet / Flickr
Per Olaf Lundteigen (Sp) ringte mer enn noen andre på Stortinget i 2013 og kostet skattebetalerne 52.000 kroner i mobilutgifter.

Det er VG som gjennom Stortingets regnskapsavdeling har fått tilgang på oversikten. Senterpartiets Per Olaf Lundteigen følges hakk i hæl av de to høyrepolitikerne Frank-Bakke Jensen (tok førsteplassen i fjor) fra Finnmark og Øyvind Halleraker fra Hordaland.

Ingen grense
Men hadde dette skjedd for åtte år siden ville Lundteigen måttet betale over 40.000 kroner fra egen lomme. Frem til 2006 lå nemlig grensen på 9000 kroner. Grunnen til regelendringen var at det ble innført skatt på arbeidsgiverbetalt mobiltelefon.

- Jeg har utrolig mange timer i telefonen hver dag. Det er ikke noe rart det blir store telefonutgifter på meg da. Sånn er det hvert år. Jeg blir overrasket over hvor lite utgifter enkelte andre har, sier Lundteigen til VG.

Skeptisk til de som ringer lite
Lundteigen er langt mer skeptisk til dem med små telefonregninger og peker på at det er representanter på tinget som ringer for tusenlapper over et helt år. Senterpartisten forklarer dette med at stortingspolitikere er som andre arbeidsfolk, noen jobber mye og andre lite.

Arbeiderpartiets Stine Renate Håheim fra Lundteigens nabofylke Oppland, er en av disse – hun ringte kun for 3002 kroner i fjor. I 2012 lå hun derimot på topp ti, noe hun ikke satte pris på.

- Jeg vil være forsiktig med å koble høye mobilregninger med høy arbeidsinnsats, sier Håheim til VG, og forklarer at hun selv lovet å redusere forbruket da hun havnet blant de hyppigste mobilbrukerne i 2012.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere