*Nettavisen* Nyheter.

Her er studentene mest fornøyd

TEORI OG PRAKSIS: På Rudolf Steinerhøyskolen er det teori og praksis hånd i hånd. Studentene gir studiestedet gode tilbakemeldinger i Studiebarometeret. Foto: Henrik Thaulow (Rudolf Steinerhøyskolen)

Rudolf Steinerhøyskolen har noen av landets mest fornøyde studenter. Se oversikten her.

04.02.14 09:59

OSLO (Nettavisen) Rudolf Steinerhøyskolen i Oslo er et av studiestedene som får høyest score i en landsomfattende studentundersøkelse av høyere utdanning.

- Stolt
- Dette er veldig hyggelig for oss, og noe vi er stolte av. Det bekrefter noe vi tror og allerede får tilbakemeldinger på, nemlig at vi gir gode utdanninger og har god kontakt med studentene våre, sier Dagny Ringheim, studieleder for bachelorgraden og administrativ leder for høyskolen med rundt 180 studenter.

Steinerhøyskolen får høy score både generelt og på enkeltstudier i førskolelærerutdanning, lærerudanning og i masterprogrammet i steinerpedagogikk.

Arbeider praksisnært
Ringheim tror noe av suksessen skyldes at de på Steinerhøyskolen arbeider praksisnært.

- Vi har et bredt læringssyn og er opptatt av at studentene får bruke flere sider av seg selv gjennom både teori, kunstfag og praksis, forklarer hun.

- Vi krever mye av dem, og de har en høy arbeidsbelastning nettopp fordi vi også legger så stor vekt på at de også skal erfare stoffet. Men jeg tror de opplever det de gjør som meningsfylt, sier hun til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Faksimile

Samlet oversikt
For første gang får du nå en samlet oversikt over hvilke studiesteder og studier i Norge studentene er mest fornøyd med.

I følge svarene i den landsomfattende undersøkelsen er det to studier som peker seg ut; lærerutdanning med bachelorgrad i steinerpedagogikk ved Rudolf Steinerhøyskolen og avansert geriatrisk sykepleie ved Universitetet i Oslo.

Sjekk ulike studier og studiesteder på Studiebarometeret

Økonomiske og administrative fag

Humanistiske og estetiske fag

Naturvitenskapelige og tekniske fag

Primærnæringsfag

Lærerutdanninger og utdanninger i pedagogikk

Samfunnsfag og juridiske fag

Samferdsels- og sikkerhetsfag

Helse-, sosial- og idrettsfag

På spørsmålet «Alt i alt, hvor fornøyd er du med studieprogrammet?» får disse studieprogrammene full pott med 5 poeng. Svarprosenten er på henholdsvis 64 og 89 prosent.

Landsomfattende
Mandag presenterte Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT) en ny portal - Studiebarometeret. Dette er en landsomfattende undersøkelse av norske studenters opplevelse av studiekvalitet i høyere utdanning.

Undersøkelsen omfatter samtlige studenter i andre studieår på bachelor- og masterprogram, samt femteårsstudenter på integrerte masterprogram. Med cirka 17.600 svar fra studenter ved 58 universiteter og høyskoler, fikk undersøkelsen en svarprosent på 32.

Gjennom svarene i Studiebarometeret er det også mulig å lage en rangering av de beste studiestedene, uavhengig av studieprogram.

På Nettavisens forespørsel har NOKUT laget denne oversikten over de de fem beste institusjonene med over 1000 studenter rangert etter gjennomsnittsscore og de fem beste med under 1000 studenter.

Best med over 1000 studenter

  • Norges Handelshøyskole 4,4
  • Markedshøyskolen 4,4
  • Det teologiske menighetsfakultetet 4,4
  • Dronning Mauds Minne høgskolen 4,4
  • Høgskulen i Sogn og Fjordane 4,3

Best med under 1000 studenter

  • Rudolf Steinerhøyskolen 4,9
  • Bjørknes høyskole 4,7
  • Norges dansehøyskole 4,7
  • Sami allaskuvla/samisk høgskole 4,6
  • Fjellhaug internasjonale høgskole 4,6

Påstanden studentene i undersøkelsen ble bedt om å si seg enig eller uenig i, var følgende: «Jeg er, alt i alt, fornøyd med studieprogrammet jeg går på». Skalaen gikk fra 1 til 5.

Les også: - Man har åpenbart ikke klart å legge til rette for at studenter skal kunne studere på heltid

Under ser du en oversikt over de studiene som scorer høyest:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag