Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er svaret på UFO-mysteriet

Foto: AxisofAnonymous/Youtube
Sist oppdatert:
Mystisk lys over Midtøsten utløste UFO-alarm.

Det ble slått full UFO-alarm da det dukket opp et mystisk lys på himmelen over Midtøsten torsdag kveld. Det mystiske lyset kunne observeres i flere land, deriblant Syria, Israel og Iran.

Nå bekrefter offisielle kilder i Russland at lyset skyldes en missiltest gjennomført av det russiske forsvaret.

- En merkelig UFO
Den israelske avisen Ynet News skriver at lyset utløste en telefonstorm hos politiet i Israel. Journalisten Rob Stevens skapte oppslag rundt i verden da han postet et bilde av lyset på Twitter.

- Har nettopp sett en merkelig UFO over Fheis (i Israel). Den svevde, gjennomførte en spirallignende bevegelse og forsvant, skrev journalisten på Twitter.

Det russiske forsvarsdepartementet opplyser at missilet ble skutt opp fra regionen Astrakhan i Russland. Missilets ferd kunne også observeres fra land som Jordan, Armenia, Libanon og Tyrkia.

- Spant ut av kontroll
- Mest sannsynlig spant den ut av kontroll. Det var nok restene og drivstoffet som folk så. Den nådde en høyde på 200 til 300 kilometer, og derfor kunne den observeres fra så mange steder, sier styreformann i Israeli Astronomical Association, Yigal Pat-El, til Ynet News.

Russland har den siste tiden gjennomført flere tester med såkalte interkontinentale ballistiske missiler (ICBM). Missilet er utviklet for å trenge gjennom Natos rakettskjold i Europa, har russiske militærkilder tidligere opplyst til nyhetsbyrået Interfax.

Natos rakettskjold
- Dette er et av tiltakene som iverksettes av det militære og politiske lederskapet i Russland som et svar på USAs utplassering av et globalt antimissilsystem, sa tidligere direktør for strategiske styrker, Viktor Yesin, til Interfax.

Russerne anklager Nato for å undergrave Russlands avskrekkingsstyrke, mens Nato sier rakettskjoldet skal forsvare Europa mot eventuelle angrep fra røverstater som Iran.

Se videoen her.

HTML EMBED

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!