RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er tidenes musikk-diskusjoner

Hvem stjal musikken fra hvem? Var Pink Floyd bedre uten Roger Waters? Og var det Lennon eller McCartney som var best? Her er tidenes musikk-diskusjoner, og det definitive svaret på hvem som hadde rett.

Diskusjon 1: Elvis stjal musikken fra de svarte

Elvis fikk riktignok mye større suksess enn omtrent alle andre som prøvde seg på rock'n roll, inklusive de fleste hudfarger. Han var heller ikke den første som sang rock, men har du hørt stemmen til Elvis og sett hans utstråling så er det ikke tyveri vi snakker om - bare talent.

Dom: Frikjent.

Diskusjon 2: Rolling Stones var mer ekte enn Beatles

Hvis "mer ekte" betyr at de brukte mer narkotika før Beatles stemmer det. Det er selvfølgelig alltid noen som vil si at Stones var bedre enn Beatles, eller omvendt - smaken er som baken, delt.

Dom: Uavgjort.

Diskusjon 3: McCartney var ingenting uten Lennon

Mye har blitt sagt om Paul McCartneys solokarriere, og flere har hevdet at uten Lennon var han ingenting. Det er feil. McCartney har laget geniale poplåter, både i Beatles og etterpå. Sammen med Lennon lagde de kanskje noen av verdens vakreste poplåter, og hver for seg hadde Lennon problemer med fokus og McCartney ble ganske for kommers til tider.

Dom: Frikjent.

Diskusjon 4: Jim Morrison var ikke så genial som man skal ha det til

Vel, det er alltid lurt å dø når man er ung, da blir man raskere genierklært. Hr. Morrison var nok et dophue og gjorde mye rart, men herregud - han gjorde mye genialt også.

Dom: Frikjent

Diskusjon 5: Bob Dylan kan ikke synge

Dylan hadde kanskje ikke gått igjennom Jan Fredrik Karlsens Idol-audition, men har du hørt "Lay Lady Lay" vet du at mannen kan om han vil.

Dom: Saken avvist på grunn av manglende bevis

Diskusjon 6: Neil Young kan verke synge eller spille gitar

Det hele startet med at Neil Young selv sa "I've done pretty well for a guy that can't sing or play guitar." Kanskje har Young en egen evne til å radbrekke gitaren som ingen andre og har en stemme som Lillo-Stenberg bare kan drømme om, men alt trenger ikke å være Celine Dion eller.

Dom: Saken avvist på grunn av manglende bevis

Diskusjon 7: Pink Floyd uten Roger Waters er ikke Pink Floyd

Det har blitt gitt ut en del plater med Pink Floyd etter at bandet ble oppløst før "The Final Cut" (en plate "written by Roger Waters og Performed by Pink Floyd"). Tre av fire ikke-sinnsyke eks-medlemmer av bandet (vi teller ikke med Syd Barret) har vært involvert i Pink Floyd. Roger Waters mener denne gruppen ikke er Pink Floyd. Vel, Manchester United er fortsatt United selv uten Beckham? Ok, sykt eksempel - men de er fortsatt Pink Floyd, selv om det kanskje ikke er det samme uten hr. Waters.

Dom: Frikjent

Diskusjon 8: Eminem stjal musikken fra de svarte

Se Elvis

Dom: Frikjent

Diskusjon 9: MP3 har ødelagt musikk-salget

Plateselskapene hevder at MP3-spredningen har ødelagt for musikksalget, akkurat som opptakskassetter gjorde det tidligere. Svaret er enkelt: Radiohead ga ut en hel plate på nettet før den ble lansert i MP3-format, og den gikk rett inn på nummer en i USA. Kanskje har det noe med at plateselskapene bare gir ut prefabrikert dritt?

Dom: Frikjent

Diskusjon 10: Christina Aguilera er bedre enn Britney Spears

De er like forferdelige/gode begge to. Samme ulla. Eks-Disney-dukker. Etc. Begge har gode stemmer, utrolig gode finansielle rådgivere og flinke låtskrivere. Talent har de også, og den ene sutrer mer enn den andre... men bedre enn hverandre? Nei. Pink,. derimot.

Dom: Skyldig begge to

Uenig? Diskuter under. Flere musikk-diskusjoner?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere