RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er tipsene til Danmarksferien

(NAF)
Sist oppdatert:
Legoland og Tivoli kjenner du. Men Danmark har kanskje flere hemmeligheter på lur?

Danmark er et viktig ferieland for oss nordmenn. Kanskje er det fordi skuldrene senker seg med en gang vi går inn i en dansk kro. Kanskje er det fordi Danmark er litt som hjemme – men likevel helt annerledes?

Øytur
Har du tenkt å legge ferien til Danmark kan det lønne seg å bli medlem av NAF. Medlemmene våre får for eksempel rabatt hos DFDS Seaways. Og satser du på dansk feriehus får du avslag når du leier hos NOVASOL. Denne sommeren får nyinnmeldte reiseboken «Reisegleder Skandinavia», med masse turforslag i Norge og våre nærmeste naboland.

Et av danmarksforslagene er å dra på øytur fra København til Odense. Det hadde du kanskje ikke tenkt på som en mulighet? På øya Falster kan du for eksempel gå på Middelaldercenteret og reise bakover i tiden ved å delta i seilaser og ridderturnering. Den samme øya rommer også familieparken Marielyst, der små og store kan more seg i et badeland med Danmarks lengste vannsklie.

Les flere tips til barnevennlig danmarksferie her.

Tigersafari
Falster og naboøya Lolland omtales ofte i Danmark som «Sydhavsøerne». Det skal visst være både fordi klimaet er sydlandsk, og fordi man kjører gjennom øyene på vei til Puttgarden og resten av kontinentet. I gamle dager var øyene mest kjent for sine sukkerfabrikker. På Lolland finnes blant annet safariparken Knuthenborg Park og Safari, som skal være Nord-Europas største dyrepark, med både sjiraffer og tigre.

Danmark har mange fornøyelsesparker. NAF gir deg oversikten .

En smak av byliv
Du bestemmer selv hvilken vei du vil kjøre turen. I hver ende av den finnes uansett muligheter for byliv, som kanskje kan friste etter mange timer på danske landeveier. København er velkjent for oss nordmenn, men hva med Odense, dikteren H.C. Andersens fødeby?

Byen kan friste med blant annet shopping og muligheter for kanaltur. Og når det er tid for å finne et sted å sove: Husk at NAF-medlemmer har rabatt hos flere store hotellkjeder i Norden. Også hos Danske Kroer & Hoteller, som omfatter flere enn 100 privateide kroer og hoteller, får NAF-medlemmer billigere overnatting. Planlegg hotellovernattingene dine på vår online hotellguide.

Se også

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere