RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Toska-tiltalen

(Scanpix)
Sist oppdatert:
David Aleksander Toska er nå også tiltalt for ranet av Postens brevsenter i 2003. Les hele tiltalen her.

Det brutale ranet av Postens brevsenter i Oslo fant sted i oktober 2003, og det ble løsnet minst tolv skudd under ranet. Flere ansatte ble utsatt for trusler med skytevåpen eller fikk dyttet geværpiper i ryggen.

«Et grovt ran»
Fra før av er det bare Nokas-dømte Erling Havnå som er dømt for postranet.

I tiltalen presiseres det at ranet var grovt særlig fordi det ble truet med skytevåpen, og fordi ranet var nøye planlagt og det gjaldt en betydelig verdi.

Les hele tiltalen her.

«I tidsrommet sommeren 2003 til 27. oktober 2003 i Oslo og/eller andre steder, sammen med blant annet Erling Havnå, deltok han i og/eller organiserte han en detaljert planlegging av ran av Postens Brevsenter i Oslo,» heter det i tiltalen mot David Toska.

Statsadvokatene i Oslo, som har tatt ut tiltalen, mener at Toska blant annet var med på rekognosering av fluktrute og at han sørget for at Havnå leide en dekkleilighet i tilknytning til denne.

«I tilegg fremskaffet han diverse utstyr til bruk under ranet, herunder en slegge som det var tenkt av Havnå senere skulle benytte til å knuse en rute med inne på brevsenteret, og en bag Havnå skulle ha med seg», står det videre.

Løsnet 12 skudd
Politiet mener Havnå slo til mot brevsenteret sammen med minst fire andre personer ved å kjøre en Chevrolet Tahoe gjennom en stengt kjøreport.

Ranerne fikk med seg ca. 400.000 kroner i kontanter, etter at de skal ha løsnet minst 12 skudd med automatvåpen mot minst to polititjenestemenn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere