Her er trendplagget

Foto: Elin Reitan (Side2)

Side2 drømmer om våren.

02.12.10 18:15

FROGNER(Side2): Neste sesong kan du hente inspirasjon både på hjemme- og bortebane.

Det er minusgrader utenfor, men Side2 har allerede begynt å drømme om våren.

Og det er mye å glede seg til.

- To hovedtrender
Neste sesong byr nemlig både på kule vintageklær og romantiske chiffonplagg, skal vi tro billigkjeden Gina Tricot. Det svenske klesmerket lot pressen få en sniktitt på hva vi har i vente når temperaturene igjen begynner å krype oppover, og neste års trendbildet byr på noe for enhver smak.

Se bilder av kleskjedens vår- og sommermote i bildekarusellen nederst i saken!

- Vi har fokusert på to hovedtrender neste sesong. Farmers vintage og det vi kaller globalistaen, sier Alexandra Davidsen, presseansvarlig i Gina Tricot, til Side2.

- Fokus på vintageklær
Det er trangt om plassen i de intime lokalene på Galleri Semmingsen på Oslos beste vestkant, og til toner fra Laila Samuelsen serveres det varm te i et forsøk på å gjøre de fremmøtte klar for å ta innover seg de sommerlige plaggene som henger rundt i lokalene.

- Farmers vintage er en myk og landlig stil med denim og romantiske stoffer. Denimshortsen skal være litt lengre enn det vi så tidligere, og man blander inn belter og vesker i eksklusive materialer, forklarer Davidsen.

Tre modeller har for anledninger kledt seg i Gina Tricots siste mote, og det er tydelig at kleskjeden synes vi fortsatt skal kle oss i olastoffet fra topp til tå.

- Med farmers vintage går vi tilbake til det som er ens eget. Ens eget land og det man allerede har i skapet. Det er fokus på vintageklær, og det å sy om det gamle til noe nytt, oppsummerer Davidsen.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

- Litt snobbete
Gjennomsiktige chiffonplagg er igjen en av kleskjedens nøkkelplagg. Men mens man i år skal kombinere de tynne plaggene med røffe strikkebukser, skal man neste sesong matche stoffet med posete bukser i feminine materialer.

Les også:Mikser hardt og mykt

- Den globale stilen er litt mer posete. Den er inspirert av Celine, altså det minimalistiske og rene. Den er også etniskinspirert, med blant annet leopardmønster. Den er også litt snobbete, forteller hun, og peker mot de tre modellene.

Av modellene å dømme kan man tydelig se at en overzised dressjakke hører med i vår- og sommergarderoben. Dette er en trend man har sett tydelig også i andre sammenhenger, og den bidrar til å skape et noe nonchalant preg på stilen.

- Kjempestor i Sverige
Årsaken til at kleskjeden har valgt og fokuserer på to så forskjellige stiler er deres brede målgruppe. De retter seg mot kvinner i alle aldre, og mente dermed det var nødvendig og fokuserer så bredt stilmessig.

- Den globale stilen er inspirert av at vi er så mye ut og reiser, og man blir kjent og lar seg inspirere av alle kulturer, forklarer Davidsen.

Skal hun plukke ut ett plagg hun mener blir neste sesongs største hit, må hun dra fram den posete mønsterbuksen som vi også var en het trend forrige sesong.

- Jeg tror mønsterbuksen blir stor. Den er kjempestor i Sverige allerede nå, og der kan man gjerne kle seg i mønster fra topp til tå.

SE VÅR- OG SOMMERMOTEN FRA KLESKJEDEN HER:

3936

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.