Her er Trumps drøyeste sitater

Den omstridte eiendomsmogulen Donald Trump sier han kan vurdere å stille som uavhengig presidentkandidat om han ikke får bedre behandling av Republikanerne.

Den omstridte eiendomsmogulen Donald Trump sier han kan vurdere å stille som uavhengig presidentkandidat om han ikke får bedre behandling av Republikanerne. Foto: Jim Young (Reuters)

Presidentkandidat Donald Trump har en rekke «fargerike» sitater. Her er et knippe av dem.

Milliardær og finansmann Donald Trump er én av 16 kandidater i den republikanske nominasjonsprosessen.

Selv om ytterst få politiske eksperter tror Trump har noen reell mulighet til å bli nominert til republikanernes presidentkandidat, er han foreløpig medias yngling - mye grunnet hans fargerike karakter og ufiltrerte uttalelser.

Her følger et knippe «fargerike» sitater Trump har liret av seg de siste årene.

Trump ble svært overrasket da det ble kjent at Den islamske staten (IS) bygde et hotell i et landområde de har okkupert.

«De har nettopp bygget et hotell i Syra. Er det mulig? De har bygget et hotell. Når jeg bygger hotell, må jeg betale renter. De trenger ikke å betale renter, fordi de tok oljen som jeg mente vi burde ha tatt da vi trakk oss ut av Irak», sa Trump da han kunngjorde sitt presidentkandidatur 16. juni.

Om temaet slanking har Trump tvitret følgende:

«Jeg har aldri sett en tynn person drikke Cola Light».

Voldtektsforbrytere
Trump har som kjent rakket ned på meksikanske innvandrere i USA. Onsdag besøkte han den meksikanske grensen i et forsøk på å glatte over rasistiske bemerkninger han kom med i forbindelse med kunngjøringstalen.

Donald Trump sa han elsker latinamerikanere da han besøkte grensen til Mexico torsdag. For en måned siden anklagde han mange av dem for å være kriminelle. Foto: Rick Wilking (Reuters)

«De bringer med seg narkotika og kriminalitet. De er voldtektsforbrytere, og noen antar jeg er gode folk, men jeg snakker med grensevakter, og de forteller oss hva vi får,» sa Trump.

Trump har også uttrykt skepsis om hvorvidt Barack Obama faktisk er født i USA, noe man må være for å kunne bli president i USA.

«For tre uker siden trodde jeg at han antakelig var født i dette landet. Akkurat nå, så har jeg mine tvil», sa Trump til NBC News i april, 2011.

Deretter tilbød han å donere fem millioner dollar til veldedighet dersom Obama offentliggjorde sin fødselsattest som beviste at han var født i USA, noe Obama gjorde.

Kristen Stewart og Robert Pattinson fra Twilight. Foto: Imago/future Image

- Utro som en hund
Om filmstjernene fra «Twilight» har Trump sagt følgende:

«Robert Pattinson burde ikke ta tilbake Kristen Stewart. Hun var utro mot ham akkurat som en hund, og hun vil gjøre det igjen - bare vent og se. Han kan få seg noe langt bedre!» tvitret Trump i oktober, 2012.

Banker Kina
Trump synes USA er altfor veike overfor stormakten Kina, noe han understreker klart og tydelig i følgende kommentar:

«Når var sist gang noen opplevde at vi slo, la oss si Kina, i en handelsavtale? De dreper oss. Jeg slår Kina hele tiden. Hele tiden,» sa han i kunngjøringstalen 16. juli.

Trump varsler også en hard linje overfor terrorgruppen IS.

«Ingen ville vært tøffere mot IS enn Donald Trump. Ingen,» sa Trump i kunngjøringstalen.

Trump ble møtt med protester da han besøkte grensen til Mexico på torsdag. Foto: Rick Wilking (Reuters)

Klimaskeptikeren Trump har følgende å si om global oppvarming:

«Hele konseptet med global oppvarming ble konstruert av og for kineserne for å sørge for at amerikansk industri ikke er konkurransedyktige,» tvitret Trump.

Diktatoren Gaddafi
Trump skryter også av hvordan han en gang håndterte den nå avdøde Libya-diktatoren Muammar al-Gaddafi.

«Jeg har hatt å gjøre med Gaddafi. Jeg leide ham et stykke land. Han betalte meg mer for én natt enn to års leie for landstykket, og så nektet jeg ham å bruke landstykket. Det er det vi burde gjøre. Jeg ønsker ikke å bruke ordet ‘screwed’ (nedsettende uttrykk for å ta/lure noen red.anm.). Men jeg ‘screwed’ ham. Og det er nettopp det vi burde gjøre,» sa han til FOX News i mars, 2011.

Trump har også erklært den amerikanske drømmen for død.

«Dessverre er den amerikanske drømmen død. Men hvis jeg blir valgt president, så vil jeg ta den tilbake og gjøre den større, bedre og sterkere enn noensinne, og vi vil gjøre USA supert igjen,» sa han i kunngjøringstalen sin.

Trump har også vært i en Twitter-feide med artisten Cher, hvor blant annet hans ikoniske frisyre var tema.

«@cher - jeg bruker ikke et ‘teppe’ (tupé red.anm.) - det er mitt. Og jeg lover ikke å snakke om dine omfattende plastiske operasjoner som mislyktes,» tvitret Trump i november, 2012.

Kilde: BBC.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag