Her er TV3s nye nerder

Med den norske versjonen av «Beauty and the Geek» kan TV3 ha Norges nye tv-yndlinger. Les intervju og se de første bildene på Side2.

15.02.06 13:28

(SIDE2:) På norsk har serien fått tittelen «Prinsessen og professoren» der kvinnelige skjønnheter tar hver sin nerd i skole - og vise versa.

- Dette er ikke et dateprogram, men det utvikler seg faktisk til en romantisk historie mellom to av deltagerne, sier informasjonsansvarlig Arne Vestbø i TV3 til Side2.

- Men de tilhører hvert sitt par, tilføyer han og forteller at det var en overvekt av kvinner som søkte.

Derfor har TV3 også drevet en viss oppsøkende casting i rette miljøer for å finne gode deltagere til programmet.

  • Se de første bildene av deltakerne nederst i saken

Det er viktig at de som kommer sammen i par, er flinke til å samarbeide. Ved i vinne delkonkurranser kan de bli immune mot å bli stemt ut i hvert program. Det paret som til slutt står igjen, får en premie på 100.000 kroner.

Foto: TV3

Ny Tufte?

Fenomenet nerder som god tv-underholdning tok helt av i 2005 da TVNorge hadde historisk suksess med «Heia Tufte». Mange hvisket om Tufte-tendenser med TV 2s serie om homofile håndballgutter, «Raballder». Men de var selv sterkt imot denne sammenligningen, og «Raballder» har heller ikke nådd tilsvarende seertall etter hvert som serien utviklet seg.

Nå er det altså TV3 sin tur. Blir det nye Tufte?

- Det vet jeg ikke. Men nerder er nerder og vi er et eget lite folkeslag, sier Karl Syvert Løland (21) til Side2.

En hedersbetegnelse

Jeg var «skit» nervøs og redd for å drite meg ut.

Til daglig studerer Karl Syvert dataprogrammering ved Høyskolen i Agder, og i firitiden bruker han helst tiden foran PC-en. Han synes det er en hederstbetegnelse å bli kalt nerd, og synes ikke det er problematisk at TV3 lager god underholdning av fenomenet.

- Nerder holder godt sammen og blir som regel gode venner. Vi er smarte og kan snakke godt sammen.

- Hva om du opplever negativ omtale i forbindelse med programmet?

- Det tviler jeg på, men uansett så gjør det ingenting.

Var altfor sjenert

For Karl Syvert har det vært en milepæl å delta i «Prinsessen og professoren».

- Det har lært meg å utfordre min sjenerthet og å hoppe i ting. Jeg var altfor sjenert før. Bare det å søke på programmet var derfor en stor utvikling for meg.

Foto: TV3

- Livredd for å danse

I første programmet får vi et eksempel på hvordan de to motsetningene kan dra nytte av hverandre. Jentene får i oppgave å lese seg opp på norsk grunnskolepensum - og må få hjelp av sin partner til det, mens jentene skal lære hver sin mann å danse.

Karl Syvert forteller at de blant annet skulle testes i Salza og Hip Hop.

- Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle gjøre det. Jeg var «skit» nervøs og redd for å drite meg ut. Men så var det helt greit, sier han og mener det har gjort ham modigere på diskotek etter dette.

Jasmin debuterer

Jasmin Aasland debuterer som programleder i «Prinsessen og professoren». Hun kjennes godt fra rollen som Trude i «Borrettslaget», samt som umulig reporter for «Barnas supershow» på NRK.

Programmer starter på TV3 9. mars.

Side2 følger realityseriene i tv-guiden her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.