Her er Ullevaals nye banemester

26.12.10 11:04

1. desember startet Hilde Taklo Knutzen (30) på jobben som ny banemesteren på Ullevaal Stadion. Den nye banemesteren er utdannet greenkeeper på Gjennestad Gartnerskole og har tatt Golf Course Mangement i Skottland. Slik har hun blitt ekspert på gress.

- I Skottland er en banemester mer anerkjent. Skottland er golfens vugge og alle vet hva en greenkeeper er. Samtidig er fagmiljøet i Norge veldig bra, og jeg er glad jeg tok deler av utdanningen min hjemme. Her er også vinteren spesiell, og miljøet i Norge representerer både erfaringer og nettverk som jeg har stor nytte av i min jobb, sier Knutzen til fotball.no.

Knutzen har tidligere jobbet på Hauger Golfbane og Ballerud golfbane i Bærum,. Nå skal hun pleie gressmatta på Ullevaal.

- Hva bli den største overgangen?

- Det er nok intensiteten i bruken på et mer avgrenset område, selve skjødselen er mye av den samme. Derfor er jeg spent på spilleplanen for 2011. Den gir svar på hvordan jeg skal legge opp skjødselsprogrammet mitt - hva jeg får gjort og til hvilken tid. I tillegg kommer vær og vind, og det rår jo som kjent ingen over.

Den nye banemesteren vil bruke vineteren på å gjøre banen best mulig til Norges kvalifiseringskamp mot Danmark i mars og Vålerengas første hjemmekamp mot Aalesund 3. april.

- Jeg skulle gjerne gitt et klart svar på hva jeg skal gjøre for å få banen best mulig, men det avhenger av hvordan vinteren forløper, ikke minst siste måneden før kamp. Jobber du med levende organismer, finnes det ingen garantier.

- Vi har undervarme og lysrigger, selv om noen ønskede forutsetninger må være tilstede for at de to virkemidlene skal være effektive. Snø, temperatur og lys er viktige stikkord i den sammenheng. Men: Vi har gode forutsetninger for at banen skal bli bra, selv om det visuelle neppe er tipp-topp i slutten av mars, sier Taklo Knutzen.

- Er du spent?

- Det er klart jeg er spent. Gressmatten på Ullevaal er noe alle har en mening om. Samtidig er vi et godt team på Ullevaal med mange års erfaring og kompetanse. Vi samarbeidet tett for at resultatet skal bli bra.

Foto: Yngve Haavik/fotball.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag