STAVERN (ØP): Det første eksemplaret av den nye bilsatsingen fra etaten er på plass i Stavern. Og UP-sjefen sier til ØP Nett at både den og de gamle utgavene skal være synlige i en svært travel trafikkhelg.

For en tid tilbake ble det kjent at utrykningspolitiet skulle få nye biler med nytt design, og denne uka kom den første bilen. Den første bilen som er på veiene er stasjonert i UPs hovedkvarter i Stavern.

Gule og svarte
De nye bilene skiller seg fra de tradisjonelle politibilene ved at de er gule og svarte i stedet for rød og blå.

- Jeg synes den er ganske fin, selv om det tar litt tid å vende seg til de nye fargene, sier sjef for Utrykningspolitiet, Runar Karlsen, til ØP Nett.

Karlsen sier at det viktigste likevel at bilen blir langt mer synlig i trafikken enn etatens biler vært til nå, og ikke minst gjør det hverdagen sikrere for politiet som er på veien.

- Mer synlig
- Bilen blir mer synlig når den må stå på trafikkerte veier i forbindelse med ulykker, og vi håper også at synligheten kan være med på å gjøre at vi får færre ulykker sier han.

Den nye bilen er en Volkswagen Passat, med firehjulstrekk og ifølge UP-sjefen utrustet med det mest moderne av kommunikasjonsutstyr og det meste av annet en politibil skal inneholde.

- Nå har vi fått det første eksemplaret, men de er bestilt mange biler. De kommer etter hvert som de gamle må byttes ut, sier Runar Karlsen.

Venter mye trafikk i helgen
Karlsen, som er tilbake på jobb etter ferie, sier ellers at politiet er klare for å passe på trafikken i det som trolig blir nok en stor trafikkhelg.

- Mange reiser nok hjem fra ferie, og spesielt søndag kan vi vente stor trafikk. Vi skal være på plass og følge godt med, men vi håper også at bilistene selv føler ansvar når de kjører i helgen. Det å avpasse farten er viktig, i tillegg naturligvis å ikke kjøre når man er trøtt eller ruset.

- Bruk av bilbelte kan jeg heller ikke få understreket nok betydningen av, og så gjelder det bare at man lar vær å stresse og tar seg god tid. Det er også utrolig lite å hente ved å foreta forbikjøringer når det er køer, og det eneste man stort sett oppnår er å øke faren for ulykker, sier han.

Følg UP på Facebook
Utrykningspolitiets bilen har forresten pirret manges nysgjerrighet. Etter at UP la bilde av det nye vidunderet ut på UPs Facebook-side tidligere i uken, har over 55.000 personer vært inne og tatt den i øyesyn.

Les flere saker i Østlands-Posten her