*Nettavisen* Nyheter.

Her er USAs verste måltid

Foto: (Foto: Long Johns Silver's (BA.no))

Her får du i deg mer fett i ett måltid enn du trenger i løpet av to uker!

17.07.13 15:26

Matpolitiet i USA, Center for Science in the Public Interest, har kåret USAs verste måltid. Fast food-kjeden Long John Silver's «Big Catch»-meny går av med seieren.

Denne artikkelen er levert av Bergensavisen

Måltidet består av frityrstekt fisk, såkalt hushpuppy som er maismelsballer – og løkringer. Selskapet selger det for 4,99 Dollar.

UNØDVENDIG OG FARLIG FETT
Ifølge testresultatene i laboratoriet, som ble sluppet tidligere denne måneden, består måltidet av 33 gram transfett – en type fler- eller enumettet fett. Slikt fett finnes i få matvarer nå til dags. Det er verken nødvendig for kroppen eller godt for helsen. Blant annet øker det faren for hjerte- og karsykdommer og kreft.

På toppen av det har måltidet hele 19 gram mettet fett, som også fremmer hjertesykdom, i tillegg til 3700 milligram natrium, som fører til høyt blodtrykk og hjerneslag.

- HJERTEINFARKT PÅ KROK
For selv om det kan hende man kan finne måltider med flere kalorier enn de «bare» 1320 dette rommer, har evnen til å tilstoppe blodårer ført til at det nå er kåret til «Det verste restaurantmåltidet i Amerika».

The American Heart Association er først og fremst sjokkert over transfettet. De anbefaler at folk begrenser seg til om lag to gram transfett per dag, eller like mye som man naturlig kan få i seg gjennom meieri- og kjøtt-produkter. Med andre ord har Long John Silver's Big Catch meal like mye transfett som er anbefalt for to uker – og det i ett eneste måltid.

- Long John Silver Big Catch-måltid fortjener å bli begravet langt under havet, sier CSPIs administrerende direktør Michael F. Jacobson til Center for Science in the Public Interests sin hjemmeside.

- Dette selskapet tar helt fin fisk og pakker det inn i en tykk skorpe av røre og olje. Resultatet? Hjerteinfarkt på krok. Jeg vil kalle dette USAs dødligste fangst, legger han til.

LES FLERE NYHETER FRA BA.NO HER.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag