*Nettavisen* Nyheter.

Her er Vålerengas nye bane

Nytt underlag klart til neste sesong.

20.11.09 15:23

Se Ullevaal få nytt gress på VIF TV

Denne uken startet arbeidet med å legge ny gressmatte på Ullevaal Stadion. Gresset hentes fra Nederland og er av samme type man blant annet finner på hjemmebanene til Real Madrid, PSV og AC Milan.

Tidligere har det vært sydd inn kunstgress i Ullevaal-matta, men nå blir det kun naturgress på selve banen. Det skal legges kunstgress utenfor selve banen, på samme måte som man har gjort det på Brann Stadion.

Sist Ullevaal-matta ble byttet ut var i 1998, men den gikk igjennom en såkalt renovering i 2005.

- Gresset vi hadde var forsterket med plastikk. Nå legger vi et gress med vekstmasse på toppen. Da kan vi bytte ut felter hvor det blir stor slitasje, sier banemester Finn Ericsson til VIF TV.

- Mange av problemene vi hadde før var at plastforsterkningen gjorde at vi ikke kunne bytte ut områder, men heller måtte fylle på med frø.

Bedre spilleforhold

Neste år blir det færre kamper på Ullevaal enn hva som har vært de siste årene. Lyn har valgt å flytte til Bislett etter nedrykket til Adeccoligaen, og dermed blir Vålerenga eneste Tippeligalag som spiller fast på Ullevaal.

- Det er veldig positivt for banen at det kun blir ett lag. Da kan vi få lengre pauser mellom hver kamp, og det er spesielt viktig på våren og høsten, sier Ericsson.

- Jeg kan garantere vesentlig bedre spilleforhold neste år.

Se Ullevaal få nytt gress på VIF TV

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: VIF Media

Klikk på bildet for å forstørre.Klikk her for å bli tilhenger av Vålerenga Fotball på Facebook

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.