RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Vålerengas trenerteam

Sist oppdatert:
VALLHALL (vif.no): Spillende manager Martin Andresens trenerteam foran 2008-sesongen er klart. På plass er hovedtrener, offensiv trener, defensiv trener, et fysisk støtteapparat og en toppspillerutvikler.

Hovedtrener i Vålerengas nye trenerteam blir Tor Ole Skullerud (37). Med seg får han Mike Speight (57) som offensiv trener og David Brocken (38) som defensiv trener. Gjermund Østby (43) fortsetter som keepertrener. Andrea Loberto (33) har fått jobben som toppspillerutvikler. I tillegg er Truls Hallen (44) ansatt som fysisk trener og fysioterapeaut, og Johan Kaggestad (64) er ansatt som overordnet mental og fysisk ansvarlig. Dermed står et kompetent team klar for å hjelpe Vålerenga mot toppen av norsk fotball. Alle har signert treårskontrakter med Vålerenga Fotball.

Tor Ole Skullerud (37) er ansatt i Vålerenga som hovedtrener, og vil ha det daglige ansvaret på treningsfeltet og være han som leder laget fra benken på kampdag.

Skullerud har lang spiller- og trenererfaring fra 1.- og 2.divisjon og er utdannet adjunkt. Han har i en årrekke undervist ved Vålerengas samarbeidspartner WANG Toppidrett.

I 2002 ledet han Bærum fra 2.- til 1. divisjon. Han var Bærum-trener i fire år før han ga seg etter 2005-sesongen for å bli sjef for Norges G18- og G19-landslag. Som landslagstrener har han oppnådd gode resultater med mange Vålerenga-spillere på laget. Blant VIF-spillerne som har spilt landskamper under Skulleruds ledelse er Jørgen Horn, Glenn Roberts, Mohammed Fellah, Amin Nouri og Fredrik Carlsen.

Mike Speight (57) er ansatt i Vålerenga som offensiv trener.

Britiske Speight har vært i Norge de siste 20 årene og har vært hovedtrener for flere lag, som Sogndal, Moss, Mjøndalen og Valdres FK før han i den siste tiden har vært sportssjef i 2.divisjonsklubben Sprint/Jeløy. Speight har av spilleren selv fått mye av æren for at Branns Eirik Bakke hadde suksess etter han gikk fra Sogndal til engelske Leeds United.

Som spiller figurerte Speight på midtbanen og har kamper for Sheffield United, Blackburn Rovers, Grimsby Town og Chester City.

David Brocken (38) er ansatt i Vålerenga som defensiv trener.

Som toppspiller fikk Brocken tre A-landskamper for Belgia, etter en karriere i Lierse SK, Anderlecht og Standard de Liege. Han er også to ganger belgisk seriemester i løpet av spillerkarrieren. Trappet ned som toppspiller i 2003-sesongen, og spilte for Lommel, men ble foran 2004-sesongen fristet av satsningen til daværende VIF-trener, og tidligere lagkamerat, Kjetil Rekdal. Som en offensiv høyreback med gode innlegg og et fryktet skuddbein spilte han seg inn i alle Vålerenga-hjerter da han var sterkt delaktig i seriesølvet i 2004 og seriemesterskapet i 2005.

Han la opp som spiller etter gullsesongen med Vålerenga og returnerte til Belgia hvor han startet som ungdomstrener i Lierse SK, hvor han blant annet fikk se at syv av klubbens unge spillere etter hvert ble faste innslag på førstelaget.

Når Rekdal tok over hovedtreneransvaret i Lierse sommeren 2006, ble Brocken hentet opp som assistenttrener.

Gjermund Østby (43) fortsetter i klubben som keepertrener. Østby går inn i sin tiende sesong i Vålerenga, og har også hatt ansvar for keeperne på kvinnenes U21-landslag.

I sin spillerkarriere var Østby keeper for Kongsvinger, Fåberg og Skeid.

Johan Kaggestad (64) er ansatt som overordnet ansvarlig for mental og fysisk trening.

Kaggestad har tidligere vært landslagstrener for langdistanselaget i friidrett, og hatt personlig ansvar for storløpere som Ingrid Kristiansen og Grete Waitz. I løpet av sine ni år som landslagstrener tok Norge 13 medaljer i EM, VM og OL. Har jobbet som sportslig koordinator for Olympiatoppen den siste tiden, samtidig som han har vært mentor for trenerteamet i Strømsgodset. Kaggestad har bred bakgrunn fra fysisk trening, og er også godt kjent som ekspertkommentator under TV2s sendinger fra Tour de France.

Truls Hallen (44) er ansatt som fysisk trener og fysioterapeut.

Hallen kommer til Vålerenga fra Tippeliga-kollega Tromsø der han har vært fysioterapeut og fysisk trener de siste fire årene.

I sin aktive karriere var Truls Hallen en meget habil langrennsløper. I 1987 ble han nummer 6 på 5-mila i NM, et resultat han gjentok på 3-mila tre år senere. Under Hallens ledelse har Tromsø-spillerne prestert noen av de beste testresultatene noensinne her til lands når det gjelder oksygenopptak.

Andrea Loberto (33) er ansatt som toppspillerutvikler for A-laget.

Loberto har de siste tre årene vært spillerutvikler for Vålerengas 13-19-åringer. Han har italiensk far og engelsk mor og har vokst opp i Italia og England. Han spilte ungdomsfotball i Huddersfield Town og Stockport før han dro til USA for å drive med coaching i New York-området. Han var med på det amerikanske OL-utviklingsprogrammet og jobbet med å promotere fotball generelt før det bar tilbake til England og akademiet til Leeds. Loberto ble hentet til Vålerenga i 2005 og har vært svært sentral i talentutviklingsarbeidet i klubben.

Sportsdirektør Jan-Erik Aalbu er godt fornøyd med å ha fått på plass alle brikkene i neste års trenerteam, og ser fram til et godt samarbeid.

- Jeg er veldig fornøyd med at vi har hentet inn så mye dyktige mennesker som vi har gjort. Vi har dekket opp de posisjonene vi ønsket, og har fått med oss en gruppe mennesker som vi har stor tro på, sier Aalbu til vif.no.

- Vi har fått et team med allsidig bakgrunn og kompetanse, noe vi er sikre på at vil være til stor fordel for Vålerenga som klubb og spillerne vi skal ha med oss inn i neste sesong.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere