Her er våpensamling

Foto: - (Afp)

Politiet fant 100 skytevåpen hos østerriksk krypskytter, som drepte fire personer.

20.09.13 15:31

(Nettavisen/NTB): Alois Huber (55) skjøt og drepte fire mennesker da politiet rykket ut til huset hans i Grosspriel i Østerrike natt til tirsdag.

Huber var nemlig under mistanke for å ha bedrevet med ulovlig jakt i østerrikske skoger i en årrekke.

Alt tyder på at Huber ikke var så opptatt av kjøttet, men først og fremst interessert i jakttrofeer.

Han skal ha felt utallige rådyr og hjort i skogene utenfor Wien, sagd av hodene og latt restene bli liggende igjen i skogen, ifølge nyhetsbyrået AP.

Åpnet ild
Politiet fikk etter hvert nyss om denne ulovlige, nattlige aktiviteten, og aksjonerte mot gården til Huber natt til tirsdag. Men Huber svarte med å åpne ild mot politiet, noe som førte til at han drepte tre politimenn og én ambulansesjåfør.

Deretter tente han på et rom på gården sin og skjøt seg selv i hodet. Hendelsen blir omtalt som et av Østerrikes verste massedrap siden annen verdenskrig.

Naboer fikk sjokk da de hørte hva Huber hadde gjort.

- Han var en stille og hyggelig person som aldri gjorde noen noe vondt, sier Adelheid Wieder til AP.

- Ingen ante at han kunne være så skruppelløs og aggressiv, sier naboen.

Strenge straffer
Krypskytteri i Østerrike kan straffes med inntil tre års fengsel. I løpet av fjoråret fulgte politiet opp hele 300 anmeldelser på ulovlig jakt.

Politiet fant hundrevis av gevir og andre jakttrofeer på gården til Huber. I tillegg fant de hele hundre skytevåpen.

Østerrikske medier skriver onsdag at det tilsynelatende raknet for den barnløse Huber da kona hans døde av kreft for få år siden.

Huber var en ivrig jeger og var kjent i lokalmiljøet som en særing som flere ganger hadde kommet på kant med politiet og andre jegere. Ofte la han hoder av døde dyr midt på veien.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: -

Skutt i nakken
Natt til tirsdag rykket politiet ut etter melding om at han drev med krypskytteri. 55-åringen lot seg imidlertid ikke stanse og braste gjennom en politisperring med bilen sin og skjøt en av politimennene i nakken før han forsvant. Politimannen ble livstruende såret og fikk behandling på stedet av ambulansepersonell.

Kort etter, mens politimannen fortsatt fikk behandling, sto Huber et stykke unna og skjøt ned ambulansesjåføren, som han siktet på med geværkikkert. En annen politimann ble også truffet, men ikke livstruende såret.

Huber kjørte videre i bilen sin, men havnet i grøfta. Han fortsatte til fots et par kilometer til han nådde en annen politisperring. Her skjøt og drepte han enda en politimann og tok en annen som gissel. Han stjal også en politibil og tok med seg gisselet til gården sin ved Grosspriel utenfor landsbyen Melk.

Ringte venn
Ifølge avisen Kronen-Zeitung ringte Huber ved morgengry tirsdag til jaktkameraten Herbert Huthansl. Han tilsto drapene, sa at han også hadde skutt hunden sin, for så til slutt å si «farvel».

Huthansl forteller til avisen at Huber sa: «Huset er omringet av politi, de har helikopter og kommer for å ta meg».

På dette tidspunktet var gården omringet av politi og soldater, svirrende helikoptre over taket og stridsvogner på jordene. Politiet tok ingen sjanser ettersom Huber hadde lisens for en rekke jaktvåpen. Han avfyrte flere skudd, og man fryktet at han hadde granater i huset.

Tirsdag ettermiddag rykket så politi og soldater inn på gårdstunet. Den stjålne politibillen med liket av politimannen som var tatt som gissel inni, ble funnet i et skjul.

Forkullet lik
Politiet forsøkte forgjeves å få kontakt med Huber, som hadde forskanset seg i våningshuset og jevnlig løsnet skudd mot politiet. Først sent på kvelden tok politiet seg inn i huset.

Varsom gjennomsøkte de rom for rom, i frykt for at Huber vil storme ut og skyte. Til slutt fant politiet et hemmelig rom, som sto i brann. Da de fikk brannen under kontroll, fant de det forkullede liket av en person, trolig Huber, på gulvet.

- Jeg kan ikke forstå det, vi var bestevenner, sier Hunthansl til Kronen-Zeitung. – Han var en god mann, men han tok konas død svært tungt, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.