RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Paul Weaver (Side2)

Her er våre designfavoritter

Sist oppdatert:
Vi oppsummerer Oslo Fashion Week - se bildene og døm selv!

(SIDE2): Selv om det ikke var så mange designere som viste sine kolleksjoner under Oslo fashion Week (OFW), var det som ble presentert av stort sett av svært god kvalitet. Side2 var tilstede under hele moteuken, og nå kan du se og selv dømme hva som er dine favoritter innen norsk design.

Se bilder fra alle kolleksjonen nederst i saken!

Leila Hafzi

Forventningene i forkant av Leila Hafzis brudekjolleksjon var skyhøye, men designeren innfridde så det holdt. Visningen var som en romantisk drøm, og både Jenny Skavlan og den nybakte mammaen, Maria Skappel, stilte på catwalken.

Den romantiske fargepaletten, blandet med feminint snitt og gjennomført design gjør denne kolleksjonen til en av våre desiderte OFW-favoritter. Det er spesielt måten kjolene faller som bølger mot gulvet, som gjør at vi nærmest hyller Hafzis design.

Les hele anmeldelsen her

Moods of Norway

Det var høy harryfaktor da Simen Staalnacke og Peder Børresen inviterte til rånefest på den gamle sjokoladefabrikken i Oslo. Høstkolleksjonen hadde fått navnet «Coctail Transportation», men selv med Vazelina Bilopphøggers og Wig Wam på scenen tok det aldri helt av.

Side2 savner nyskapenehet og kreativitet, og man får en følelse av at det er mye gjentakelser, både av plagg og opplegget rundt. Den litt mer ekstreme bruken av norsk design må til for at de skal kunne hevde seg når det gjelder design og kreativtiet. Kolleksjonen er allikevel brukervennlig, og de vil som alltid fremstå som folkets favoritt.

Les hele anmeldelsen her

Vatle

Det som imponerte Side2 mest med Kjersti Vatle Toresens design var nyskapenhetene, og vi mener hun helt klart skiller seg ut i mengden med sin fryktløse bruk av detaljer. At styling og sceneshow også var noe utenom det vanlige var ikke noe minus, men det var helt klart designet som fikk mest oppmerksomhet.

Blant favorittene var tights med rysjer bak, samt ballongskjørtet som hun har tatt til helt nye høyder.

Les hele anmeldelsen her

Tina H

Tina Haagensens siste kolleksjonen har fått navnet «Laura & Laura – The Monozygotic Twins», og alle plaggene i kolleksjonen designes i to utgaver. Den ene i en i dramatisk utgave, og den andre i en minimalistisk utgave.

- Jeg har lekt med veldig med denne kolleksjonen. Det er på en måte no limits. På den ene siden er det mye farge, og jeg har blandet stoffer og teksturer, mens den det på den andre siden er helt rent. Jeg vil at kundene skal kunne velge hva de vil ha. Du får liksom i pose og sekk, sa Haagensen til Side2 etter visningen.

Tina Hs original uttrykk har igjen kommet til sin rett i denne kolleksjonen, og det er en godt gjennomført kolleksjon som minner litt om bestemors yndlingsplagg.

Les hele anmeldelsen her

Fam. Irvoll

Klovner, ballonger og sirkuselefanten var sentrale inspirasjonskilder til kolleksjonen som har fått navnet «Welcome to the house of fun».

- Jeg er veldig fornøyd! Det er sirkus, tivoli og mer farger enn noen gang i denne kolleksjonen, sa Fam. Irvoll til Side2 etter visningen som fikk stående applaus fra publikum.

Fam. Irvolls design har også vakt oppsikt langt utenfor landegrensene. Det går rykter om at både Rihanna og Beyoncé har sagt de vil ha Fam. Irvolls klær.

Les hele anmeldelsen her

iiS

Siv Elise Seland gjorde suksess da hun viste sin høstkolleksjon under OFW. Hennes kolleksjon er utvidet med både bukser, jakker og silkekjoler - og det var spesielt bruken av paljetter som gjorde inntrykk på Side2.

Bruken av detaljer og en noe mørkere fargeplajett enn hva vi har sett videre fungerer veldig bra for Seland og iiS.

Les hele anmeldelsen her: Søt strikk på en sexy måte

TSH

Tina Steffenakk Hermansen åpnet butikk, og holdt hele seks visninger på en og samme dag.

- Det er ufattelig moro, men jeg har ikke sovet i natt og er litt småskjelven, sa Hermansen etter visningen som Side2 overvar dag to av OFW.

Det var herlig å se en så gjennomarbeidet kolleksjon, hvor snitt og gode syteknikker gjør at plaggene følger kroppens konturer og faller helt riktig. Samtidig er det verdt å merke seg at paljetter er kommet for å bli - i kolleksjonen var det brukt på både dressjakker, kjoler og bukser.

Les hele anmeldelsen her.

Venti Uno

Designer Nadya Khamitskaya når ikke helt opp til toppen med sin debutkolleksjon. Materialer og syteknikk ser ikke ut til å holde mål, og Side2 var skuffet etter å ha sett den 21 stykk store kjolekolleksjonen.

Tanken bak kolleksjonen er god, og det er uten tvil en godt gjennomarbeidet idè. Side2 savner alikevel å se et sterkere uttrykk fra designeren.

Les hele anmeldelsen her.

SE BILDENE FRA CATWALKEN HER:

2920

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere