Her er våre stilikoner

Foto: Lars Wærstad (Side2)

Her er hvem Side2-jentene henter sin inspirasjon fra.

25.05.10 09:39

(SIDE2): Vi lar oss alle inspirere av noe, og når det kommer til mote er det mange å la seg inspirere av. Hvem man lar seg påvirke av kommer an på personlig stil og preferanser - og her er hvilke stilfulle personer Side2 redaksjonen inspireres av.

Se bildekarusell av redaksjonens stilikoner nederst i saken!

Guro Holmene
Vaktsjef

Stilikon: Sienna Miller

– Den amerikanskfødte engelske skuespillerinnens stil digger jeg, som så mange andre, fordi hun er både glamorøs, rocka, sexy og bohemsk. Liker aller best den hverdagslige stilen til Miller som ofte består av sort skinnjakke, trange jeans og slækk t-skjorte eller topp. Hun har ofte på seg stort skjerf eller lue – og har en særegen evne til alltid å se avslappet og kul ut. Miller må også ha et fantastisk vintage-klesskap. Digger pelsjakkene hennes, 70-80-talls solbrillene, bowlerhatten og retrokjolene. Hun er også alltid bra sminket, er fan av hennes mørke øyne og knallrøde leppestift. Samtidig som hun er laidback er hun alltid veldig feminin og elegant på den røde løper. Hun er bare cool – noe hun beviste ytterligere som Edie Sedgwick i «Factory Girl»!

Litt om Sienna
Den 28 år gamle skuespilleren er best kjent for sine roller i «Layer Cake», «Factory Girl», «G.I. Joe» og «Alfie». Det var i den sistnevnte hun møtte Jude Law som hun forlovet seg med – men forlovelsen ble brutt da han var utro med sine barns barnepike. Miller har også jobbet som modell og lanserte i 2007 en egen kolleksjon, Twenty8Twelve, sammen med søsteren Savannah.

Trine Rasmussen
Journalist Mote & Skjønnhet

Stilikon: Celina Midelfart

– Skjønnhetsdronningen har en klassisk men sexy stil, og er alltid først ute med det siste her hjemme. Prøver du å kopiere Celinas stil er du garantert et vellykket resultat. Hun ser alltid perfekt og delikat ut, uten å være overstylet. Sort, hvitt og grått er blant Celinas favorittfarger. Satser du selv på disse fargene, vil du kunne bygge opp en tidløs garderobe, som vil funke i de fleste anledninger. Celinas favoritter er diamanter, perler, den svarte blazeren, stripete Chanel-gensere, slimfit-jeans, tights og ankelboots.

Litt om Celina
Celina Midelfart er mest kjent som medeier i kosmetikkfirmaet Midelfart Sonesson. Den vakre 36-åringen har høstet gode kritikker for sin motesans, og nylig kåret Side2 leserne henne til 2009s best kledte kvinne.

Camilla Flaatten
Journalist Kjendis, Kongelig og TV

Stilikon: Carrie Bradshaw

– Den jeg har blitt mest inspirert av de siste årene er en fiktiv karakter – Carrie Bradshaw . Selv om jeg ikke akkurat kler meg i hennes til tider ekstravagante kjoler, så gjorde hun noe med kvinners motebilde verden over i serien «Sex og singelliv». Det feminine kom for fullt, det var lov å elske sko og vesker og annet deilig tilbehør mer enn noe annet! Hennes søte tilbehør som blomster, hårbånd, brosjer, hatter og skjerf (for å nevne noe) gjorde sitt til å freshe opp ethvert antrekk. Vintage kom også for fullt med henne, synes jeg, men det var vel helst måten hun ble stylet på som var og fortsatt er til stor inspirasjon.

Litt om Carrie
De fleste kjenner Sarah Jessica Parkers rollefigur i «Sex og singelliv»-serien. Carrie Bradshaw har sin egen spalte i New York Observer, er frilansskribent for Vogue og har også gitt ut flere bøker.

Silje Bjørnstad
Studerer Medievitenskap og har praksisjobb i Side2 redaksjonen

Stilikon: Jenny Skavlan og Celina Midelfart

Dette er vanskelig siden jeg egentlig ikke har noe typisk stilikon. Men jeg synes Jenny Skavlan har en utrolig kul stil, hun kan være både tøff og sexy, samtidig som hun også virker elegant og stilsikker. At hun i tillegg designer og syr sine egne klær er jo bare positivt. Hun ble også kåret til årets best kledde kvinne på Costume Awards i januar, så det er tydelig at folk liker henne og hennes klesvalg. Også må jeg si at Celina Midelfart virkelig kan å kle seg. Hun er liksom den dama som kler alt og ser smashing ut uansett om hun går med kjole, jeans eller buksedress. Jeg selv ser på meg selv som veldig casual i klesstilen i hverdagen, men som jenter flest liker jeg å stæsje meg opp ved festlige anledninger og sammenkomster.

Litt om Jenny
Mange husker kanskje Skavlan i reklamefilm for Grandiosa Pizza. Hun har også silt i filmer som fatso og Død Snø, og hun var den første som røk ut av Skal vi danse i 2008. Den vakre 24-åringen har også jobbet som både modell og programleder og designer også klær.

Elin Reitan
Journalist Mote, Skjønnhet & Interiør

Stilikon: Hanneli Mustaparta

Det er utrolig mange mennesker som inspirer meg, så det er vanskelig å skulle velge en. Men jeg simpelthen elsker stilen til Hanneli Mustaparta. Hun har en fantastisk evne til å blande stiler, og kombinerer ulike plagg. Hun ser alltid litt unik ut. Hun kler seg spesielt og kreativt – uten at det blir for «crazy», så det er enkelt å la seg inspirere. Mustaparta har også en god tendens til å bruke ulike stiltyper – hun tar på seg noe elegant og sofistikert en dag, og noe rocka en annen og det liker jeg!

Litt om Hanneli
Hanneli Mustaparta er oppvokst på Bekkestua utenfor Oslo, og har jobbet som modell i blant annet New York, Paris, Milano, London og Cape Town. Den vakre 28-åringen er samboer med Espen Lind, og har også egen moteblogg som hun skriver både på norsk og engelsk.

2800Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.