*Nettavisen* Nyheter.

Her er vårens seriemester

Foto: (NRK/HBO)

HBO- og BBC-serier i kø til statskanalen. Sjekk lista!

07.01.10 09:14

(SIDE2): I løpet av 2010 lover NRK en rekke store serier som skal gå på de tre kanalene.

Vampyrstart
Vampyrer er i vinden som aldri før, og i høst hadde NRK3 suksess med den blodige og sexy «True Blood». Denne uken har den britiske ungdomsserien «Being Human» premiere, sammen med en rekke andre spennings- og dramaserier på samtlige kanaler.

Les mer her:Seriene vi gleder oss til!

Under ser du et utvalg av serier produsert hovedsakelig av to av verdens beste seriemakere - BBC og HBO.

«Being Human» – premiere 7. januar
I «Being Human» deler spøkelse Annie, vampyren Mitchell og varulven George leilighet. Hverdagslivet byr på en rekke utfordringer når Mitchell strever med å motstå fristelsen av blod og George gjør sitt beste å skjule at han blir til en ond varulv ved fullmåne. Bare Annie opplever sitt særtrekk som positivt; hun kan glede seg over at stadig flere mennesker begynner å se henne.

Les Side2s anmeldelse:Vampyren du bør se

Produsert av Touchpaper Television / BBC.

«Nurse Jackie»
En svart komedie der Edie Falco (kjent fra «Sopranos») spiller sykepleieren Jackie Peyton, en utradisjonell kvinne som lever et krevende dobbeltliv. Jackie har en forkjærlighet for reseptbelagte medisiner som får henne gjennom en travel hverdag.

Produsert av HBO.

«Hung»
Dramakomedie om historielæreren og basketballltreneren Ray Drecker (Thomas Jane) som slett ikke er lykkelig. Familien er splittet, hans to tenåringsbarn lever med sin mor, og når en brann ødelegger Rays barndomshjem hvor han fortsatt bor, er gode råd dyre. Ray er pengelens, men hans eneste fordel, bokstavelig talt, er at han har en usedvanlig stor penis. Sammen med venninnen Tanya bestemmer Ray seg derfor for å starte en karriere som prostituert.

Produsert av HBO.

«Damenes detektivbyrå nr. 1»
TV-serie laget av de populære detektivbøkene. Precious Ramotswe er født og oppvokst i Botswana. Gjennom oppveksten ble hun av sin far fortalt at hun måtte følge sine drømmer. Nå er hun i midten av 30-årene og vet endelig hva hun vil gjøre; starte Botswanas første og eneste detektivbyrå drevet av en kvinne.

Produsert av HBO.

«Bored to death»
En svart komiserie som handler om Jonathan Ames som er bosatt i Brooklyn, New York. På dagtid er han en mislykket forfatter som har skrivesperre etter at kjæresten gjorde det slutt. På nattetid forsvinner Jonathan derfor inn i sine egne fantasier og går over i rollen som uoffisiell privatdetektiv, på jakt etter heltestatus og action.

Produsert av HBO.

«Saddams hus» – premiere 16. januar
Miniserien er en dramatisering av livet til diktatoren Saddam Hussein og hans nærmeste familie. Serien tar for seg Saddam Husseins vekst og fall, og gir et innblikk i de brutale forholdene innad i den mektige familien gjennom de 17 årene diktatoren herjet.

Produsert av HBO / BBC.

«Etter katastrofen» – premiere 8. januar
Et farlig virus sprer seg, og plutselig begynner folk å dø i hopetall. Helsemyndighetenes forsøk på å stoppe den livsfarlige epidemien er nytteløse, og i løpet av kort tid slutter samfunnet å fungere. En liten gruppe mennesker overlever på ubegripelig vis. Sammen må de forsøke å leve videre, i en verden uten fungerende infrastruktur, der de overlevendes desperasjon forvandler vanlige folk til grådige monstre.

Produsert av BBC.

«Corleone»
Italiensk serie om livet til Totò Riina, i årene 1943 til 1993. Handler om hans vei fra fattigdom til posisjonen som «capo di tutti capi» - sjefen over alle sjefer – eller den virkelige «Gudfaren». Fra en vanskelig ungdomstid klatret han høyere og høyere mot makten innad i den italienske mafiaen. På sin vei etterlot han stadig dypere spor av blod, og endte opp som Italias mest ettersøkte mann, mistenkt for å stå bak drapene på flere hundre mennesker. Ifølge ryktene fulgte Totò Riina selv denne serien med spesiell interesse da den ble vist på italiensk TV i 2008.

Produsert av Taodue Films.

«Eastbound & down»
Kenny Powers var tidligere profesjonell baseballspiller, men da karrieren brått stupte, buklandet Kenny i hjembyen Shelby i North-Carolina. Her får han jobb som gymlærer på sin gamle ungdomsskole. Kennys ego har imidlertid ikke landet, han oppfører seg like klysete som han alltid har gjort. Men kommer han like lett unna med dette nå som han bare er en «vanlig» mann?

Produsert av HBO.

«Lov og orden: London»
Den britiske versjonen av suksesserien «Law and Order» fører oss dypt inn i psyken til Storbritannias kriminelle. Vi følger politiets komplekse fremgangsmåter for å avsløre skurkene, så vel som påtalemyndighetens innsats for at forbryterne skal få som fortjent.

Produsert av Kudos Film and television / NBC Universal / Wolf Films.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

«The Inbetweeners»
Fire britiske forstadsungdommer kaver seg gjennom livet på jakt etter moro. Dagene går stort sett med til skoleskulking, jentejakt og desperate forsøk på å snike til seg en øl på puben samt bestå førerprøven. Serien tar også for seg en rekke viktige temaer fra Englands forstadsmiljø, som tenåringsgraviditeter, vold, skytevåpen og narkotikamisbruk.

Britisk serie fra 2008, produsert av Bwark Productions / Young Films.

«Little Dorrit»
Denne kritikerroste BBC-serien er basert på Charles Dickens gripende romanserie ved samme navn. Amy Dorrit har tilbrakt barndommen i fengsel, som offer for farens gjeld. Året er nå 1820, og Amy Dorrit har fått jobb som sydame hos den strenge fru Clennam. Da sistnevntes sønn Arthus Clennam kommer tilbake til London etter flere år i utlandet, blir han nysgjerrig på den unge pikens skjebne. Han bestemmer seg for å grave i fortiden, og finner ut at historien er langt mer omfattende enn først antatt.

Produsert av BBC.

Klikk på bildet for å forstørre.

«Tess of D’Urbervilles»
Miniserien er en lidenskapelig, sensuell og moderne versjon av Thomas Hardys verdenskjente roman, servert som et skikkelig BBC-kostymedrama med den unge, uskyldsrene Tess (Gemma Arterton) i sentrum for handlingen.

Produsert av WBGH / BBC.

«Lark Rise to Candleford»
Forholdet mellom to kontrastfylte samfunn, Lark Rise, som tviholder på fortiden, og Candleford, som omfavner fremtiden, er sentrum for denne morsomme BBC-serien. Historien skildres gjennom blikket til ungjenta Laura, og beskrives av NRK som en serie lignende «Livet med Larkins».

Produsert av BBC.

«Five Days»
Britisk-amerikanske miniserie om et nervepirrende drama der en mor forsvinner som i løse luften. I bilen hennes sitter barna igjen, men så forsvinner også de. Politiet leter etter spor i flere måneder, og litt etter litt får kvinnens mann og familie erfare at flere av de involverte ikke er den de utgir seg for å være.

Produsert av BBC / HBO.

«Criminal Justice»
Britisk miniserie om 20 år gamle Ben Coulter begir seg ut på en spontan kveld med en sexy, ukjent kvinne, Melanie. Det han ikke venter seg er å våkne opp ved siden av liket av kvinnen, gjennomvåt av hennes blod og med mordvåpenet i hånden. Alle spor peker mot Ben, men til tross for flere svarte hull i hukommelsen er han sikker på at han er uskyldig.

Produsert av BBC.

Kilde: NRK, BBC og HBO

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.