Gå til sidens hovedinnhold

Her er veivesenets påsketips

Hvor og når blir det store kødannelser, hvilke veier bør du unngå og hvor finner du de alternative rutene? Statens vegvesen har disse påsketipsene.

Statens vegvesen er spent på hvordan sein påske vil slå ut på trafikken. Presset på de tradisjonelle ut- og innfartsdagene til de store byene kan bli mindre. Mest trafikk forventer de palmelørdag og 1. påskedag.

- Ingen grunn til å forhaste seg
- Ta det med ro, bruk hodet og bilbelte. De fleste har lang påskeferie, så det er ingen grunn til å forhaste seg, sier avdelingsdirektør Guro Ranes i Statens vegvesen Vegdirektoratet til Nettavisen.

Rådet fra hennes etat er at folk tilpasser farten etter forholdene og holder køen. I 2010 mistet sju mennesker livet i trafikken i påsken.

Hun råder videre påsketurister som skal til fjells om å sørge for riktig dekkvalg. Selv om det er full vår i lavlandet, kan det være frost, snø og uvær i fjellet.

Tror mange vil velge sjøen
- Så blir det spennende å se hvor mange som reiser til fjells nå når påsken er sein og det er lite snø. Kanskje mange heller vil velge sjøen. Uansett blir det en stor trafikkøkning i påsken. Det blir tidvis kø, kork og kaos på de mest utsatte flaskehalsene. Men vi regner kanskje med en større spredning i tid og rom enn det som er vanlig, sier hun.

Mange drar på harryhandel
Vegvesenet forventer mye trafikk både på E6 mot Svinesund, E14 mot Storlien og E18 mot Töcksfors når nordmenn skal på harryhandel til Sverige, da spesielt Skjærtorsdag.

På en rekke fergestrekninger i Hordaland, Rogaland og Sogn og Fjordane forventes det køer. På flere av sambandene er det satt inn ekstraferje.

Sen påske gjør at veivesenet forventer bar veg og grei trafikkavvikling på fjellovergangene mellom øst og vest. Men blir det uvær i fjellet, kan det bli trøbbel.

Stengt E16-tunnel
På Østlandet forventer veivesenet at stengningen av Nes-tunnelen på E16 på Sollihøgda vil skape mest problemer med trafikkavviklingen. Strekningen er hovedferdselsåra for trafikken mot Hallingdalen, Valdres og over fjellet mot Bergen. Her er det omkjøring som går på fylkesvei 155 forbi tunnelen som kommer opp igjen på E16 ved Sundvollen.

Statens vegvesen henstiller til trafikantene som skal hjem 1. påskedag om å velge mer ukurante tider slik at de unngår å være i Hønefoss-området mellom klokka 13-20 denne søndagen. Det forventer også køproblemer ned mot Drammen på rv. 35, fylkesvei 283 og E134.

Reklame

Endelig på lager igjen: Ladekabelen som kutter strømmen selv

Kommentarer til denne saken