RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er verdens beste shopping

Sist oppdatert:
Her bør du reise om du skal på shoppingferie.

(SIDE2): Nettstedet Forbestraveler.com har kåret verdens beste shoppingsteder. Her har du listen:

1. København
At den danske hovedstaden er en motemetropol i nordisk standard er ingen overraskelse, men det er litt ekstra gøy at resten av verden også kan se nordover. Dette er nok takket være dansk designs suksess i utlandet, som for eksempel Malene Birger. Ta turen i sidegatene til Strøget, så kan du finne litt mer eksklusive varer enn i hovedgaten.

Også på Østerbro kan du finne spesielle små butikker, som du ikke finner andre steder. Anbefalt er også butikken Moshi Moshi.

2. Buenos Aires
For hot design til litt vennligere pris kan du ta turen til Argentinas hovedstad. Byen mikser chic med en hverdagslig rockestil. Dette er også et bra sted for å få annderledes manneklær og sikre seg noen skinnkupp. Men som andre steder, skjuler de beste butikkene seg i sidegatene. Så for å komme unna store internasjonale merker, må du gå gjennom Palermo Soho. Dette er et nytt område for mote, design, restauranter, barer og gatekultur.

3. Bangkok
Thailand er stedet hvor du kan handle hva som helst uten dårlig samvittighet. Alt er svært billig, og du trenger ikke lete lenge for å finne noe som ingen andre har. Om du har overskudd, slipp deg selv løs i bodene til Chatuchak Weekend Marked. Her kan du finne alt fra vintage klær, dyr og krydder.
Men de beste funnene er i Siam området, her kan du finne kjempestore kjøpesentre og det perfekte paret jeans. Du kan få dem figursydd mens du spiser litt nudler.

4. Tokyo
Et annet asiatisk shoppingmekka er Shibuy-området i Tokyo. Tips er Tokyu Hands, Beams og kjøpesentrene Parco 1, 2 og 3. Her kan du finne designbutikker, sushirestauranter og cafeer. Et minus med shopping i Japan er at klærne er svært små. Large i Japan er medium/small i Norge.

5. Marokko
Noen ganger handler shopping like mye om opplevelsen som om det du handler. Dette er definitivt sant når det kommer til Marokko, hvor labyrint lignende gater er en øvelse i kulturell forståelse. Lei en guide som kan ta deg gjennom byen Marrakech. Her kan du finne mye håndlagde smykker, tepper og vevde bager.

6.St. Barths
Om du skal shoppe i Karibien er St. Barths stedet å dra. Her ligger butikkene ved stranden og du finner mange internasjonale designerur. Siden det ligger på fransk territorium kan du forvente å finne merker som du også ville funnet i Paris.

7. Paris
Enkelte steder slår aldri feil når det kommer til en shoppingferie: Selv om Paris brukte å være den ultimate destinasjon for shoppingferie, har shoppinglandskapet forandret seg etter at euroen stadig ble sterkere. Det kan bli en dyr ferie om målet er de franske motehusene, men ta heller en tur til noen av de fantastiske helgemarkedene.

8. New York
De samme designerne, men til billigere priser enn i Paris, finner du i New York. Her er trikset å planlegge på forhånd, i alle fall om du har begrenset tid. Fifth Avenue er stedet for den som ønsker det mer eksklusive.

9. London
Butikkene i London er pionerer på å være tidlig ute med trendene. Og selv om det er dyrt kan du finne merkeklær svært billig. Designere tjener fett på å lage kolleksjoner for kjedebutikker som Topshop, i det siste har blant annet Kate Moss kommet med eget Topshop-design. Hovedstedet for shopping i London er fremdeles Oxford Street, og om du ikke orker å gå i gaten kan en hel dag gå med hos Selfridges.

10. Los Angeles.
Det kan det være lurt å holde seg unna de verste turistfellene i L.A, om du ikke ønsker å kaste bort hele feriebudsjettet på dyre merkebutikker på Rodeo Drive for eksempel. Du finner utrolig mye fint på Melrose også, og ikke minst i Santa Monica. Fjerner du deg litt unna Walk of Fame i Hollywood kan en tur på Sunset også gi deg billige sko og gitarer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere