RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Bulls Press)

Her er verdens minste restaurant

Ja, den blir raskt fullbooket.

(SIDE2): Og det er jammen ikke så rart. Den bittelille restauranten Solo Per Due (som på norsk betyr «Bare for to») tar nemlig bare to gjester om gangen.

Restauranten ligger i Vacone seks mil sør for Roma, og er blitt populær liten attraksjon. Så ønsker man et bord her må man være tidlig ute, da gjestelisten fylles opp temmelig raskt.

God service og romantisk
Stedet er perfekt for dem som liker å spise ute, men fortrekker et privat bord. Fordelen med et bord til kun to personer er at det er stille og rolig, og at servicen er god (det bør den i alle fall være!).

Ikke bare er restauranten liten, den er også den eneste i landsbyen med drøye 260 innbyggere som figurerer på reisenettstedet Tripadvisor. Der får den svært god kritikk av syv brukere som har gjestet stedet. En kaller besøket for surrealistisk og svært fascinerende, og servicen får hyllest.

«Servitøren så aldri utenom når maten ble fraktet til bordet, eller man kan kalle på personen med en liten bjelle», skriver en. Restauranten får i tillegg skryt for detaljene og for sine gode mat. Og selvsagt - det er utvilsomt stedet for en romantisk middag for to.

- VI har bare et bord og vi tar kun to personer av gangen, så det er ingen kø, ingen må snu og ingen ventetid. All vår oppmerksomhet er rettet mot de to personene som har booket et bord, og vi garanterer dem en ekstra spesiell matopplevelse, sier eier og kokk Remo Di Claudio ifølge de britiske avisen Daily Mail.

Tradisjonell mat
Prisen for måltiden er satt til 250 euro (om lag 2000 kroner), og det inkluderer ikke vin eller champagne. Spesialiteter er hjemmelaget olivenolje, som også selges for 40 euro per flaske, i tillegg til geitost, oster, frukter, hjemmelaget pasta og brød, og selvsagt lokale søtsaker og kaker.

Dekoren er tradisjonell italiensk med lysekroner, levende lys og en stor peis i en romantisk setting. Selve bygningen er fra 1800-tallet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere