RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er verdens største tabber

Sist oppdatert:
Noen feil kan være større enn du aner, og ha konsekvenser du absolutt ikke visste om. Her er verdens aller største tabber.

Noen tabber er velkjente, slik som at Columbus ikke kom til India men til Amerika eller det faktum at egentlig var det en pelssko Askepott mistet, men at en oversetter ikke var god nok i fransk og skrev glass i stedet.

Men hvilke tre tabber møter du oftest?

Chocolate Chip Cookies var en tabbe gjort av Ruth Wakefield da hun skulle lage kaker. Hun trodde at sjokoladebitene ville smelte i deigen når de stekte, men det gjorde de ikke. Det har i etterkant ført til verdens mest solgte kjeks...

I 1886 laget en farmasøyt ved navn John Pemberton en medisin som skulle hjelpe mot dårlige tenner og nervøsitet. Den var ikke særlig effektiv... men i dag drikker vi mer en milliard produkter daglig laget av selskapet som ble startet på grunn av medisinen. John Pemberton laget nemlig Coca-Cola.

Gule lapper er en annen tabbe. I 1968 skulle man lage en ny tape på 3M, men problemet var at limet de laget ikke var godt nok. Man kunne alt for lett ta av tapen igjen. Det ble etterhvert til gule lapper.

Penicillin er en annen tabbe. Alexander Flemning klarte å ødelegge sine labprøver ved å ha de ved et åpent vindu. Da han skulle sjekke ut hva som hadde skjedd oppdaget han penicillin. Som har reddet en del liv opp igjennom årene.

"Genius? Nothing! Sticking to it is the genius! ... I've failed my way to success."

--Thomas Edison

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere