RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er VIFs seiersoppskrift

Sist oppdatert:
Oslo-laget vet hva som skal til for å vinne fotballkamper igjen. Sjekk den enkle, men effektive resepten.

BRANN STADION (iOslo.no): Brann – Vålerenga 4-1 (3-0)

Vålerenga har fått en svært dårlig åpningen på sesongen og har kun kapret ett poeng på de tre første kampene. Foreløpig tabellplassering er i nedrykkssumpen. I VIF er man krystallklare på hva som må til for å snu den negative trenden.

- Må score først
- Vi er helt nødt til å begynne å score først, ellers blir det tungt. I alle kampene så langt i serien har vi kommet bakpå, da blir det ikke lett. Spesielt var det ikke lett mot Brann heller da de fikk flere mål. Hadde vi fått det første målet, ville det sett annerledes ut. Det er mye enklere å spille fotball når du har en ledelse, sier kaptein Christian Grindheim til iOslo.no.

Han vet ikke konkret hva som skal til for at Vålerenga skal score det første målet i kampene, men han har en klar formening om at spillerne må være mer på hugget innledningsvis.

- Det er ikke alltid lett å gardere seg mot slikt, men er vi skjerpet i begynnelsen av kampene kan det hjelpe oss. I tillegg må vi være konsentrerte på arbeidsoppgavene når vi går i angrep. Men scorer vi først vinner vi garantert igjen, sier Grindheim.

Kampfakta ser du her.

- Tilfeldig
Terner Petter Myhre mener det er litt tilfeldig at hans lag har kommet under i alle kampene, men tror det fort kan snu hvis Oslo-laget får litt medgang.

- Nå er vi ikke i vår beste periode, da er det lett for at det går som det går. At vi kommer under i alle kampene tror jeg er litt tilfeldig. Det er ikke tilfeldig at vi taper mot Brann, men det kunne fort sett annerledes ut hadde vi scoret det første målet. Det er ikke noe fasit på hva som må til for å score det første målet, men det handler om å være fokusert helt fra starten av, sier Myhre til iOslo.no.

Verken Grindheim eller Myhre vil gi noe av skylden til enkeltspillere. For VIF handler det i de to neste kampene, begge på Ullevaal, om å vise at de er et lag å regne med.

Godset neste
- Vi både taper og vinner som et lag. At vi kommer bakpå mot Brann skyldes en grov miss i angrep som gjør at de kan kontre på oss. Her må vi som lag ta ansvar. Det samme gjelder når vi er i angrep. Det er ikke enkeltspillere som avgjør fotballkamper, selv om det kan se slik ut i denne kampen, sier Myhre.

Neste helg tar VIF i mot Strømsgodet, en kamp Grindheim mener det bør være gode muligheter for å knipe tre pinner.

- Vi undervurderer aldri noen, men jeg tror vi bør ha sjansen til å ta tre poeng der. Det ville hvert fall gjort godt for selvtilliten vår, mener kapteinen.

Med mindre enn tre poeng i nest kamp kan det bli tungt å hente seg inn med det første. Etter Godset-kampen er det Rosenborg som står på motsatte banehalvdel.

Les også:
VIF signerte ny spiller
Sæternes scoret fire mot VIF
- VIF ikke så dårlige

Kampfakta finner du her.

Les flere saker på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere