*Nettavisen* Nyheter.

Her faller Mike av båren etter en operasjon til en halv million kroner

FALT AV BÅREN: Her forsøker ambulanse-personellet å legge Charles Lillehjem tilbake på båren etter fallet. Pasienten er i store smerter. Foto: (privat)

Ambulansepersonellet sikret ikke lamme Mike (45) fast i båren. Han forsøkte å si ifra, men ble avfeid. Dermed deiset han rett i asfalten med sin nyopererte skulder.

25.09.15 22:12

RYGGE (f-b.no): Mike Charles Lillehjem (45) ligger i sykehussengen i leiligheten i Fredrikstad sentrum og skjelver. Han er gjennomfrossen etter dagens uhell på Rygge lufthavn.

– De var fem personer som stod rundt meg og ingen av dem fulgte med, så jeg klasket rett i asfalten. Heldigvis landet jeg ikke direkte på den nyopererte skulderen, men jeg har sinnsykt vondt nå. Jeg håper ikke operasjonen ble ødelagt av dette, sier 45-åringen, som nå må spise smertestillende etter uhellet, til Fredriksstad Blad.

Les også: Ansatt vant mot Brynild - oppsigelsen er ugyldig

Ble ikke sikret

Uhellet skjedde etter han var tatt ut av flyet og lagt på båren som skulle inn i ambulansen. I flyet var han godt sikret, men en slik sikring ble ikke gjort etter han ble lagt på ny båre.

– Jeg reagerte på at jeg ikke ble sikret, så jeg sa ifra til de som stod rundt meg. Da fikk jeg beskjed om at jeg skulle la dem gjøre jobben sin, sier Charles Lillehjem.

Han legger til at han har kjørt sin del med sykebil etter han ble lam, og aldri har opplevd å ikke bli sikret tidligere.

Les også: Thea har kronisk migrene: – Jeg vil bare være en normal 24-åring

– Helt utrolig at dette kunne skje

Charles Lillehjem er lam fra brystet og ned etter en alvorlig trafikkulykke for 3,5 år siden. Denne fredagen returnerte han til Fredrikstad etter et opphold på Haukeland sykehus i Bergen. Der hadde han en stor operasjon i sin venstre skulder for å få økt funksjon i armen, og har sting helt fra skulderen og ned til albuen.

Klikk på bildet for å forstørre.

HJEMME: Fredag kveld ligger Charles Lillehjem i sengen under dyna. Den opererte skulderen krever at armen, som er total-gipset, til enhver tid holdes i en tjue graders vinkel.

Operasjonen koster rundt en halv million kroner i følge Charles Lillehjem selv, og kan bare utføres på Haukeland. Nå håper han bare at operasjonen ikke var forgjeves.

– At det går an å være profesjonell og ikke følge med på den måten. Man skal alltid sikres til båren, uansett om man er lam som meg eller ikke. Jeg synes det er helt utrolig, sier han.

Les også: – Vil lage en «Råde-modell» for sunn mat i skolen

Ble gjennomvåt

Hans personlige assistent Magne Bråthen var med på turen og bevitnet hendelsen. Han var raskt ute med å knipse bilder av det hele.

– Det regnet og var kaldt. Mike ble jo gjennomvåt etter dette i tillegg, sier han, tydelig opprørt.

Les også: Fire første operert på det nye sykehuset på Kalnes

Bekrefter at pasienten falt

Kommunikasjonsansvarlig ved Sykehuset Østfold, Bjørn Hødal, bekrefter at hendelsen fant sted.

– Det stemmer at pasienten falt av båren. Det skulle ikke skjedd, og vi er lei oss for det, sier han til FB.

– Hvorfor falt han av?

– Det prøver de å forklare nå i rapporten, så jeg vil ikke gå i detalj før vi har en full oversikt over hendelsen. Det er meldt inn avvik og det blir behandlet på mandag. Da vil vi også kontakte pasienten for å få hans versjon, sier Hødal.

Han bekrefter at pasienter skal være festet til båren i følge rutinene.

– Hva skjer dersom det viser seg at de ansatte ikke gjorde jobben sin?

– Da går vi gjennom rutinene våre og hendelsen, svarer Hødal og legger til:

– Jeg vil presisere at vi er lei oss og beklager dette.

Les også: Dagfinn Enerly pratet om livet etter skaden

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.