*Nettavisen* Nyheter.

Her faller snøen

Foto: Trond Lepperød

Håper du på en hvit jul? Her er det gode utsikter.

14.12.09 11:55

Minusgradene har festet grepet over store deler av landet, og mange steder er det utsikter til enda kaldere vær i dagene framover. Flere av hovedstadens innbyggere våknet til dalende snø mandag, og tirsdag melder meteorologene snø i trøndelagsfylkene og Møre og Romsdal og på Østlandet nord for Mjøsa.

Lurer du på hvilket vær det blir hos deg de neste dagene? Sjekk været ditt her

Meteorolog Jakob Inghammar ved Storm Weather Center gir denne oppsummeringen av værvarselet for tirsdag.

- Lengst i nord ventes det byger på kysten av Finnmark. I Troms ventes det pent vær, og i Nordland begynner det med skyet vær som etter hvert går over i lettskyet, pent vær. I Midt-Norge blir det litt spredt snø med regn og sludd på kysten. På Vestlandet blir det skyet vær og stort sett opphold. For Sør- og Østlandet venter vi stort sett oppholdsvær. Lengst nord på Østlandet, nord for Mjøsa, venter vi snø, sier Inghammar.

Storm-meteorologen bekrefter at minusgradene vil holde seg og kanskje krype enda lenger ned i gradestokken i dagene som kommer.

Temperaturvarselet fra Meteorologisk institutt viser stort sett minusgrader i Longyearbyen, Kirkenes, Tromsø, Bodø, Trondheim, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Oslo og Lillehammer fra onsdag til torsdag. På denne oversikten er det bare Stavanger onsdag og Bodø fredag som er på plussiden.

Søndag gikk Inghammars kollega Frode Korneliussen langt i å love en hvit jul og viste til lavtrykket som nå ligger rundt Skandinavia:

- Det skal bli kaldt, og mye tyder på at også blir kaldt i ukene fremover. Kulden ser ut til å bli i luften resten av desember, uttalte han til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.