RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her får du 50 gode turtips

Sist oppdatert:
Selv om påskefjellet lokker, så blir faktisk 87 prosent av befolkningen hjemme. Men det er ingen grunn til å sitte inne. Her kan du 50 tips på hvordan du kan gjøre turen morsommere.

Turtøyprodusenten Stormberg har samlet inn en rekke gode, gamle og noen helt nye turtips i en egen håndbok. Resultatet har blitt «50 glade turtips», som viser hvor lite som skal til for å gjøre turen mer morsom og interessant.

- Håndboken distribueres i store opplag i påsken og er en del av vårt informasjonsopplegg for å få familier mer ut på tur sammen. Det er naturligvis i vår egen interesse, ettersom vi lever av å produsere turtøy til folk i alle aldre.

- Men under innsamlingen av tipsene slo det oss hvor mange gode turtips som finnes – men også at mange av dem er i ferd med å gå i glemmeboka. Dette syns vi er allment interessant, sier daglig leder Steinar J. Olsen.

TV 2 Nettavisen vil gi deg alle 50 tipsene fordelt utover i påsken.

Her finner du de første 10 turtipsene:

1. Kimefelle
En kimefelle bruker du når du skal fange småfisk. Hvis du vil lage en kimefelle, kan du skjære toppen av en halvannen- liters plastflaske. Snu flasketuten inn i flasken og fest den med tape. Slipp noen steiner oppi for å få den til å synke, og tape noen små grankvister på den ene siden, for å få fisken til å gå dit når den søker dekning. Legg den i bekken til dagen etter, og gled deg!

2. Med breisida til
Lag en strek tvers over grusveien. Ta så mye fart du trenger med sykkelen, og begynn å skrense akkurat på streken. Se hvem som klarer å skrense lengst.

3. Bli vårens lokalkjendis
Hvert år lager de fleste lokal-aviser en reportasje om de barna som finner den første vårblomsten. Hvis du er god til å lete, kan det hende det er deg det blir bilde av i avisen i år.

4. Jenter med skjegg
På mange furutrær, vokser det noe som heter hengelav. Det likner på skjegg. Hvis du tar det ned kan du feste det under nesen, eller på haken. Det morsomme med det, er at det passer like godt til jenter som til gutter!

5. Søte små kryp
Spør om å få med deg 10 sukkerbiter ut på tur. Putt ni av dem i lomma, og en i munnen. Når du finner en maurtue, legger du en av sukkerbitene på toppen av den. Se hva som skjer, og få deg en liten overaskelse!

6. Naturlig slikkepinne
Skjær en tynn kvist av et løvtre, og trekk av barken på den. Hold den ned til en maurtue, så den blir full av maur. Så kan du riste av alle maurene, og gjøre det samme en gang til. Når alle maurene er borte fra pinnen, kan du smake på den. Da har du nemlig laget en helt naturlig slikkepinne!

7. Hvor går Pelle Pissemaur
Gå inn i skogen og finn en maurtue. Se deg ut én maur, og gi den et navn du synes passer. Se hvor langt du klarer å følge den. Finn ut hvor den går og hva den gjør.

8. Mange bekker små
Når smeltebekkene sildrer er det enkelt å lage demninger. Du kan bruke steiner og kvister, eller grave grøfter med hælen og lede vannet dit du vil. Fjern demningen når du er ferdig.

9. Arranger et båtrace
Få med deg en kniv og noen venner. Lag hver deres barkebåt. Sørg for å gjøre plass til strikkmotoren. Båtene kan utstyres med seil og mennesker etter eget ønske. Seil lager du av store blader trædd ned på en pinne. Mennesker lager du av små pinner med armer på som du stikker ned i små hull i barkebåten. Konkurrer om hvem som lager den fineste båten, og hvilken båt som er raskest eller kjører lengst.

10. Ole Brumm pinnekappløp
Ta med deg en venn og hver deres pinne til nærmeste bro. Slipp pinnene samtidig over rekkverket på den ene siden av broen. Løp over til rekkverket på den andre siden, og se hvilken av pinnene som kommer først. Den som slapp vinnerpinnen, blir Ole Brumm resten av dagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere