En høytrykksrygg ligger fredag over Sør-Norge og brer seg gradvis østover. Lørdag gir det godt vær i Nord-Norge, som er landsdelen med de beste utsiktene for nyttårsaften.

Sjekk ditt lokale værvarsel på Nettavisens værsider her

Skyfritt eller lett skydekke
- Vi venter ikke så langt unna skyfritt vær eller lett skydekke, sier meteorolog Ina Ynnesdal Sulen i StormGeo til Nettavisen. Hun sikter til både Nordland, Troms og Finnmark - kanskje med unntak av områdene lengst øst i Finnmark.

- Temperaturene blir ganske OK. Det er på minussiden, men ikke bikkjekaldt, sier hun videre. På Finnmarksvidda og i indre strøk av Troms kan det bli minus 10 grader. Det er ikke ventet så mye vind i nord på nyttårsaften, men på kysten kan det bli fra frisk bris til liten kuling.

Mer skyer i sør
Beveger vi oss sørover er det mer skyer i vente. En ny front ventes og trekke inn og merkes først på Vestlandet lørdag. I trøndelagsfylkene og på Østlandet begynner dagen ganske fint med lettere skydekke, men så blir det tilskyende fra sørvest.

På Vestlandet blir det skyet fra morgendagen av, deretter kommer nedbøren inn, så brer det seg østover og på kvelden nyttårsaften kommer nedbøren til Østlandet.

På Vestlandet kan de vente seg regn og sludd og snø i høyden, deretter gradvis stigende temperaturer og mildvær. På Sør- og Østlandet begynner nedbøren kanskje som snø.

Stigende temperaturer
Meteorologen venter rundt to til tre minus lørdag formiddag i Oslo, stigende til kanskje null og plussgrader utover ettermiddagen. I Bergen kan temperaturen nyttårsaften gå opp i fem til seks plussgrader.

Søndag vil lavtrykksfronten bevege seg østover. Det vil ligge igjen litt nedbør over Sør- og Midt-Norge og etterhvert kommer nedbøren inn over Nordland.

StormGeo-meteorologen har foreløpig ingen nye stormer med styrke som Dagmar i vente, men på Vestlandskysten kan det blåse opp i stiv kuling, kanskje i perioder opp i liten storm. Men denne gangen har vinden en sørlig retning, noe som betyr at fjordene skjermes og at det er de ytre strøkene som først og fremst er utsatt.