RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her får du den beste BSU-kontoen

Sist oppdatert:
Sjekk hvilken bank som gir deg 8.000 rett i lommen.

(YEYE): En sparekonto knyttet til en avtale om Boligsparing for Ungdom (BSU) kan gi deg store fordeler og også en god inntjening. Men det er nærmere 120 banker som kjemper om å få deg som BSU-kunde, så vær kritisk når du velger bank.

Yeye hjelper deg på veien, og kårer i dag Norges beste BSU-konto.

Mer enn bare rente
For å finne en riktig vinner, har vi delt inn BSU-kontoene i to kategorier; best rente og beste totale kundeforhold med utgangspunkt i BSU-kontoen.

Det er nemlig svært enkelt å flytte BSU-kontoen mellom ulike banker, og derfor kan det være lurt å ha en BSU-konto med høy rente de første årene og flytte den over til banken du ønsker å ta opp boliglån i når den tid nærmer seg. Årsaken er enkel: du tjener mer på å ha BSU-kontoen plassert i en konto med høy rente enn i en bank med lav rente.

Derfor kårer Yeye altså to BSU-vinnere.

Beste rente: Nesset sparebank

Det er ikke vanskelig å finne den kontoen med best BSU-rente. Ved hjelp av den nyopprettede siden finansportalen.no kan du enkelt se hvilke banker som til enhver tid tilbyr den beste BSU-renten.

Øverst på listen troner en liten sparebank som befinner seg på Nesset i Møre og Romsdal. Sparebanken Nesset har i underkant av 4.700 kunder, men slår knockout på alle de store bankene som Nordea, DnB Nor, Postbanken og SkandiaBanken på å ha den beste BSU-renten. Men det stopper ikke der.

- I fjor ble vi Norgesmestere i BSU-rente. Den posisjonen har vi tenkt å beholde. Derfor øker vi BSU-renten ytterligere opp til 7,60 prosent fra 18. august, sier banksjef i Nesset sparebank Jan Børge Silseth til Yeye. Dermed rykker den lille lokalbanken fra de store, riksdekkende bankene som må ta seg sammen om de skal henge med.

Og med en rente på 7,60 prosent er veien kort til å tjene gode penger på sparingen. Når du har 100.000 kroner på BSU-kontoen din, vil den avkastningen første året da bli 7.600 kroner. Og denne summen vil øke for hvert år som går.

I Nesset sparebank satser man ikke på å tjene så veldig mye penger på BSU-kontoene i seg selv, men banken skaffer seg kunder på den måten.

- Nei, det er ikke så mye penger å tjene på BSU-kontoene, men det er mulig å få flere av BSU-kundene til også å benytte seg av andre produkter vi tilbyr. Nå åpner vi nye BSU-kontoer hvre eneste dag og nærmer oss 200 BSU-kunder spredt over hele landet, sier Silseth til Yeye.

Beste totalkonto med BSU: Postbanken

Med en BSU-rente på 7,0 prosent plasserer Postbanken seg fra før av høyt opp på listen over BSU-kontoer, men den slår også alle de andre store bankene. Nærmeste riskdekkende bank er Nordea, som har en rente på 6,90 prosent.

Og fra 1. september så har Postbanken bestemt seg for å øke BSU-renten ytterligere. Da går rentesatsen opp til 7,25 prosent, noe som gjør at Postbanken plasserer seg blant de tre bankene her til lands med høyest BSU-rente.

Om du skal ha et totalkundeforhold og BSU-renten er veldig viktig for deg, så anbefaler vi at du altså velger Postbanken, og da kundeprogrammet «Postbanken Leve Ung», som er et godt kundeprogram for ungdom.

Postbanken har svært gunstige priser som blant annet innebærer at du ikke betaler noe årsgebyr, kan ta ut penger i minibanker i Norge gebyrfritt, handle varer både i Norge og i utlandet gebyrfritt og selvfølgelig tilgang til en nettbank som også er gebyrfri. Slike ting er veldig viktig for ungdom som har lite penger på konto, men bruker bankkortet ofte.

Innskuddsrenten er på 2,50 prosent, noe som er en helt grei rente. Denne renten har nok generelt lite å si for deg i ditt daglige bruk av bank, og skal du spare pengene dine, så bør du benytte en sparekonto og ikke en brukskonto, som er det vi har sett på i denne testen.

Og om du er keen på å kline et bilde av hunden din, kjæresten din eller moren din utover et bankkort, så gir Postbanken deg muligheten til det også. Ulempen er bare at dersom du mister kortet og vil ha et nytt med bilde, så koster det 75 kroner.

- Satser på ungdom
Informassjonsjef Kristin Paus er veldig fornøyd med å bli den banken med det beste totalkundeforholdet.

- Vi er veldig fornøyd med å komme godt ut. Det er en satsing fra vår side på ungdom. Vi ønsker jo å være en god bank også for våre unge kunder, sier Paus til Yeye.

...men sjekk lokalbanken
Men til tross for at Postbanken altså av oss blir den beste totalkontoen, så bør du også sjekke din lokale bank for å se om det kan være fordeler de tilbyr som passer deg bedre.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere