*Nettavisen* Nyheter.

Her får du en dyrisk natt

På Lilayi Lodge i Zambia våkner du til lyden av ville dyr.

29.11.07 10:27

(Zambia/SIDE2): På hotellområdet Lilayi Lodge rusler antiloper, hartebest og impalaer fredfullt rundt. Glisende blid betjening ønsker deg velkommen til en variert restaurant og bar, og kompleksets svømmebasseng frister mot Afrikas hete luft.

25 kilometer skiller dette vakre området og Zambias hovedstad, Lusaka. Det er en tjue minutters kjøretur som gir deg en brå og vemodig kontrast fra den ekstreme fattigdommen du finner i byen og på landsbygda i et av verdens fattigste land.

Bli fadder: Klikk her og redd et barn.

På Lilayi Lodge er det nemlig kun opplevelser, romantikk og særpreget stillhet som gjelder. Med krattskog og grønt gress i alle kanter er det bare lyden av ville dyr som forstyrrer.

Se stor bildespesial nederst på siden.

- Mange brudepar
Både lokale personer og reisende fra hele verden kommer til hotellkomplekset like utenfor Lusaka, opplyser ansatte ved stedet. Det er mange par som tar bryllupsreisen sin her, og også en del som gifter seg. Områdets midtpunkt består nemlig av en stor restaurant og festlokale der en rekke personer har gitt hverandre sitt ja.

På den daglige middagsmenyen står blant annet kylling, svinekjøtt, biff og fiskeretter.

Bevarer stilen
Tolv hytter i ulike størrelser er til rådighet for bryllupsnetter eller dyreinteresserte gjester. Området er innredet i tradisjonell afrikansk stil, med mursteinsvegger, stråtak og tregulv.

Det beste med stedet er selvfølgelig å gå eller ta en tur med jeep for å se dyrelivet. Safarien gir muligheten til å se blant annet antiloper, sjiraffer, sebraer, desmerkatt, hulepinnsvin, aper og over 300 fuglearter i sitt naturlige afrikanske miljø.

Høysesongen på dette stedet er mellom april og desember.

Et knippe fakta
Zambia er en republikk i Afrika, som grenser mot Angola, Botswana, Den demokratiske republikken Kongo, Malawi, Mosambik, Namibia,Tanzania og Zimbabwe. Landet har ikke egen kyststripe, og het tidligere Nord-Rhodesia. Sør i Zambia utgjør en av verdens største fosser, Victoriafallene, grensen mot Zimbabwe.

Den dominerende religionen er kristendom som også er den offisielle nasjonale religionen.

Hiv/aids-epidemien herjer Zambia. Nesten en million zambiere er hiv-positive eller har aids. En antar at 100.000 mennesker har mistet livet av sykdommen per 2004. Over en halv million zambiske barn har blitt foreldreløse. Sykdommen, fattigdommen og tragiske skjebner i landet kommer sterkt til syne når du beveger deg utenfor feriesteder som Lilayi Lodge.

Les mer og redd et barn i den interaktive SOS-barnebyen her.

FLERE SAKER OG HISTORIER FRA ZAMBIA:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag