RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her får du gratis snaps

Sist oppdatert:
En liten akevitt eller snaps gjør det lettere å bestemme seg for en reise og la seg begeistre av et kostbart feriemål. Det vet utstillerne på reiselivsmessen i Bergen i helgen. Og knepet er flittig benyttet.

Erfarne reiselystne bergensere vet hvor godsakene er. Det er selvsagt først og fremst der danskene er. En ”lille en” gjør det er godt å være norsk” i Arenum. Selv på en guffen januardag.

For reisevante
Du bør være noe ”reisevant” på en messe for finne frem til Aalborgeren og den danske kirsebærlikøren – eller til en god tysk dobbeltkors ”schnaps”. Det er først når du har signalisert reiselyst at godsakene kommer frem fra bakrommet. Danskene er som vanlig de mest avslappede på flytende godsaker. Og Aalborg har en egen liten cafe – med barhyller.

Snapseruten til Danmark har akevittkonkurranse og rikelig med smaksprøver. I år ser det ut så langt at det går pent og pyntelig for seg.

I fjor var noen av utstillerne så rundhåndet med godsakene, at det endte med allsang mellom brosjyrene og reisemål-videoene.

Hyppige bergensere
Ingen kan beskylde utstillerne på messen for å overdrive serveringen eller størrelsen på glassene. Derimot kan man beskylde bergenserne for svært hyppige besøk til de samme ustillerne. Om og om igjen. Og smilende dansker serverer både opplevelser i glass og opplevelser i brosjyrer og bilder.

Mistepensjonistens drøm
At ferie og reiser er matopplevelser er ingen nyhet. Også dette blir tydelig på reiselivsmessen i Bergen. I Arenum kan man kose seg med fiskesuppe, fiskeretter, pannekaker, spekepølse, sild, danskepølse – og godterier i tusen forskjellige versjoner. Enkelte utstillere spøker med at reiselivsmessen i Bergen er minstepensjonistenes drøm. For en hundrelapp i inngangspenger kan man spise seg stappmett og få en liten skarp en eller tre på kjøpet..

I helgen er det forventet mange tusen besøkende med feriedrømmer til Arenum. Og danskene vet at en lystig bergenser signerer reisekjøpet med større fornøyelse enn en edru en.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere