RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her får du lettest rike venner

Finanskrisen har stokket om på verdens rikeste mennesker. Sjekk hvor du finner pengene nå!

(LXUS.no) Vet ikke vennene dine hvor mange nuller det er i en milliard? Er ikke lekekameratene til sønnen din rike nok? Leter du etter en velstående ektemann med litt dårlig hjerte? Skjemmer minibussen til naboen hele nabolaget?

PENGER PÅ FLYTTEFOT: Finanskrisen har endret verdenskartet over klodens rikeste mennesker.

Grunnene til å ønske å flytte til et mer velstående nabolag kan være mange, men vær klar over at lykken ikke lenger finnes i USA.

LES OGSÅ:
Huset alle vil ha
Hvem vil bo i skammens hus?
Her vil de rike bo
De tryggeste skatteparadisene

Finanskrisen har i løpet av de siste 18 månedene forandret verdenskartet for verdens rikeste mennesker , og ifølge Wealth Bulletin har Europa nå danket ut Nord-Amerika som verdens rikeste region.

Det er Boston Consulting Group som har gjennomført undersøkelsen, som konkluderer med at den globale velstanden falt med 11,7 prosent i 2008 - den første nedgangen siden 2001.

I Nord-Amerika falt rikdommen med hele 21,8 prosent i fjor, mens Europa ikke falt mer enn 5,8 prosent.

Færre millionærer

Antallet dollarmillionærer verden over falt med 17,8 prosent til ni millioner personer, men samtidig ble også forskjellene mellom rik og fattig mindre. Husstander med en formue på mer enn fem millioner dollar - eller 30 millioner kroner - tapte i snitt så mye som 21,5 prosent.

Dilla på luksus? Sjekk LXUS-forsiden!

- Velstanden vil være på bedringens vei i 2010, men vil nok ikke nå nivået fra før finanskrisen før i 2013, sier BCG-partner Peter Damisch ifølge Wealth Bulletin.

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere