RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her får du mest for sparepengene

Foto: Paul Weaver (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Det kan være mye å tjene på å sette pengene i riktig bank.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

De aller fleste følger nøye med på utviklingen i boligrenten for tiden. Det kan være mye penger å hente på å få satt ned boligrenten noen få prosentpoeng. Det kan også lønne seg å følge med på innskuddsrenten i disse dager. De to bankene Glitnir og Kaupthing tilbyr nå en fastrente på syv prosent ved binding over en viss periode.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi har ligget på toppen i en måned nå, sier salg og markedssjef Erlend Drilsvik i Glitnir Bank.

Drilsvik forteller om en litt stille periode i sommer, men likevel har det vært rekordmange tegninger på denne typen fastrentesparing.

- Det er et par år siden sist vi hadde så mange avtaletegninger som det vi har hatt den siste tiden. Det er over syv år siden vi hadde et lignende rentenivå på fastrente, sier Drilsvik.

Bankanalytiker Nils Christian Øyen i First Securities understreker at det er marginale forskjeller på dem som ligger I toppen. (Se faktaboks)

- Det er de som ligger øverst som er de som har de største kostnadene. En bank må hente finansiering ved innskudd og resten i obligasjonsbanker. Alternativet deres er dyrere enn å gi høy innskuddsrente. Det blir i sum billigere enn å låne alt i kredittmarkedet, sier Øyen.

Det er de to islandske storbankene Kaupthing og Glitnir som er mest aggressive i dette markedet. Det er også de bankene som markedet frykter er mest usikre - og som dermed må betale mest for innlån i det internasjonale pengemarkedet.

Regn ut best rente her

Fantastisk på topp
Kaupthing kan også skilte med den høyeste innskuddsrenten på fastrente. De deler topplasseringen med Glitnir.

- Vi har hatt som mål å være tidlig ute hele veien og være blant de ledende i markedet. Dette er et ledd i det, sier markedsdirektør Keristian Almskog. Kaupthing satte opp fastrenten forrige uke og har foreløpig ikke noen tall på om siste rentehevningen har gitt avkastning.

- Går det an å leve av en slik rente da?

- Det går helt fantastisk. Dette er en rente som vanligvis er forutsatt de med meget god likviditet. Nå er det en trygg og god investering for alle, sier Almskog.

I et urolig finansmarked er det stadig flere som sparer i bank enn før.

- Vi har opplevd et jevnt tilsig av kunder gjennom hele året. Vi har flere tusen kunder som er fornøyd med den formen for sparing som Kaupthing Edge gir. Enkelt og grei sparing, og ikke minst trygg, understreker Almskog.

Ved plassering av 100 000 kr med binding i 1 år gir Glitnir og Kaupthing 7000 kr i avkastning.

Tall fra finansportalen.no viser til sammenligning at du tjener 6250 kr ved å ha samme beløp og samme avtale i Ofoten sparebank. Her er det altså 750 kr å hente i renter.

Sparebanken Bien tilbyer fastrente til 5,6 prosent som er 14.00 kroner i forskjell fra det beste tilbudet.

Mye å hente på selv små beløp
Er du av typen som synes det er best å la pengene stå slik de står, og ikke orker bryet med å ta et par telefoner? Selv på mindre beløp kan det være verdt bryet.

Har du 15 000 kroner stående etter sommeren på din personkonto eller lønnskonto kan det være mye å hente. Nordea personkonto Basis tilbyr en rente på 1 prosent. Dette gir en avkastning på 15 kroner i løpet av ett helt år.

Ved å flytte pengene over på fastrenteinnskudd med binding i ett år får du 6,55 prosent rente og en ekstrainntekt på 983 kroner. Ved å flytte pengene til Sparebank1 Nøtterøy eller Kaupthing Edge Sparekonto kan du føre opp 1020 kroner i renteinntekter på ett år.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere