RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her får du sving på skiene

Foto: Kjell Karlsen (Narvikfjellet)
Mange skianlegg kan være fornøyd med snømengdene som har kommet de siste dagene.

Ifølge Skiinfo gjelder det spesielt Gaustablikk og Norefjell, som har fått mest snø med henholdsvis 60 og 50 centimeter den siste uken.

Sjekk været der du bor

- I tillegg har både Hemsedal og Rauland har nå én meter snø i terrenget på sine toppstasjoner, og de er de første som har krysset den magiske metersgrensen denne sesongen, sier Jens-Andreas Løland i Skiinfo Norge til Nettavisen.

Han legger til at det nå er hele 50 av Norges skianlegg som har snø liggende i bakkene.

Lite nysnø i helgen
- Det ser ikke ut til at det skal komme noen særlige mengder med snø denne helgen. Gaustablikk ligger på topp med et snøvarsel på 8 centimeter i løpet av helgen. Men til gjengjeld er det store muligheter for å få en solfylt helg i mange av skianleggene. Størst sjanse for sol finner du i anleggne på Geilo, Kvitfjell, Hemsedal og Skeikampen, forklarer Løland.

Vinterværet blir ikke så aller verst på Vestlandet heller.

Sjekk været der du skal stå på ski.

Denne helgen blir det sesongåpning også i nord. Både Narvik og Målselv Fjellandsby vil ha åpne heiser og nedfarter fra lørdag morgen, og begge har en kombinasjon av produsert snø og naturlig snø i bakkene.

- Etter perioder med vekslende vær har vi nå hatt stabilt kaldvær siden fredag og produsert for fullt siden da, sier Lasse Vanebo i Målselv Fjellandsby til Skiinfo. Det ferske alpinanlegget vil ha hele 3160 løypemeter åpne og disse er ferdigpreppet til helgen.

Topp snødybde målt i terrenget på toppstasjonene:

  • Hemsedal 104 cm
  • Rauland 100 cm
  • Beitostølen 95 cm
  • Hallbjønnsekken 95 cm
  • Gaustablikk 95 cm

Alle disse 5 skianleggene har åpent i helgen.

Her kan du finne alle snødybder, samt hvilke skianlegg som har åpent denne helgen.

Siste nytt fra Trysil er at ytterligere 10 bakker blir åpnet til helga. Det betyr 21 åpne nedfarter.

Terrengparken på Skeikampen åpner lørdag 12. desember. Alpinsenteret vil nå også ha åpent daglig fremover, med 8 kilometer alpine nedfarter og 6 heiser, inkludert begge stolheisene.

Tipp topp i Hemsedal
Torsdag viste Hemsedals egen måling i skisenteret en snødybde på 107 centimeter. De melder også om rekordtidlig åpning for skikjøring fra alle skisenterets fjelltopper - Tinden, Totten og Røgjin.

- Bakkene er preppet og nå kan alle boltre seg i svarte, røde, blå og grønne nedfarter. Hemsedal er kjent for sin beliggenhet høyt over havet, noe som sikrer at vi har mest snø i Norge akkurat nå, melder markedssjef Kenneth Larsen i en pressemelding.

I novmeber hadde også anlegget tidenes beste sesongstart, med 40 prosent økning i antall skigjester denne måneden.

- Mens andre steder i Norge har kjent novemberregnet på kroppen, har vi allerede kost oss en hel måned med fantastisk skikjøring, skryter Larsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere