RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 

Her får naboen ferga rett i hagen

Sist oppdatert:

(Lofotposten.no): Klokken var litt over ni. På motsatt side av havna i Svolvær i Lofoten var Lofoten Sveiseindustri i ferd med å slipsette «Lofotferge 1».

Det manglet bare en liten meter før slipvogna var kommet helt fram til krysset og kunne boltes.

Plutselig smalt det. En av vaierne til slipvogna røk. Slipvogn, bærende på den store ferga, rullet ukontrollert i god fart nedover med mot sjøen. Da slipvogna var kommet langt nok ned, overtok vannet løfteevnen og ferga seilte avgårde over det smale sundet.

Mannskapet var ombord, men hadde ingen mulighet til å få kontroll på ferga på den korte seilasen over sundet.

– Da det smalt i steinfyllinga oppdaget vi ferga. Det ble noe skader på plattingen og fyllinga, men ikke verre enn at det lar seg reparere. Det viktigste var at ingen folk ble skadet. Heldigvis var ingen av arbeiderne nede i slippen da vogna løsnet, sier Bjørn Åge Willassen til Lofotposten.

Naboen satt ut sammen med gjester og så ferga som kom ut av sliphallen i stor fart.

– Ferga hadde først retning mot båten til Willassen, men den dreide i vinden og stoppet i bergveggen ganske langt unna båten. Det første jeg reagerte på var at det kom folk løpende ut av sliphallen. Da skjønte jeg at ingen av arbeiderne hadde befunnet seg i slipen, sier Torbjørn Skarheim hos Lofoten Rorbuer.

En av de ansatte, Christoffer Eik, fikk filmet den siste delen av ferden til ferga da hun stoppet i gjerdet hos familien Willassen, og filmen kan du se øverst i saken eller ved å følge denne linken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere