En av USAs mest profilerte TV-personligheter, Fox News-verten Tucker Carlson, får skikkelig gjennomgå i en ny video som går viralt på Instagram.

- For et rasshøl

I videoen, som er spilt inn i en sportsbutikk i Montana i USA 23. juli, blir Tucker Carlson stoppet av Dan Bailey, som går rett opp i ansiktet på TV-stjernen og sier: Du er den verste personen i menneskehistorien.

Les også: Tidligere venninne av Melania Trump: - Dette kan være begynnelsen på slutten for dem alle

- Det er ikke hver dag du får lov til å fortelle en person at du er den verste personen i verden og virkelig mene det. For et rasshøl, skriver han i tillegg på Instagram.

Les også: Derfor kan Ivanka Trump snu seg og forråde sin pappa, Donald Trump

Se hele posten og videoen her:

Har 2,8 millioner i gjennomsnitt

Kort tid etter at videoen ble lagt ut, gikk den viralt og den får nå omtale både i USA og Europa.

Les også: Hun har fortalt om nakenbildene til Donald Trump - nå vil hun fortelle etterforskerne absolutt alt

Avisen The Guardian omtaler også videoen, og de skriver at det er vanskelig å høre hvordan Tucker Carson reagerer på utskjellingen, annet enn at han prøver å prate med Dan Bailey, men at han etter hvert også gir litt opp, og prøver å handle videre i butikken.

Les også: Trump gjorde det svært få presidenter før ham hadde gjort: Milliardene rullet inn

- Har drept mennesker med desinformasjon

Tucker Carlson er den mest populære TV-verten på kabel-TV i USA og på Fox News akkurat nå, og hans show har rundt 2,8 millioner seere, tett fulgt av Fox-kollegaen Sean Hannity, som har rundt 2,6 millioner seere hver kveld.

Carlson har derimot fått mye kritikk i det siste, fordi han stiller spørsmålstegn ved koronavaksinen og samtidig nekter å svare på om han selv har tatt vaksinen, skriver The Guardian.

- Denne mannen har drept flere mennesker med sin desinformasjon om vaksine, har støttet ekstrem rasisme, han er en fascist, og han gjør mer for å rive dette landet i filler enn noen andre som kaller seg selv en amerikaner. #fucktuckercarlson, skriver Dan Bailey også på Instagram.

Mange vaksineskeptikere i USA

Smitten i USA har steget kraftig de siste ukene på grunn av spredningen av deltavarianten og fordi mange amerikanere fortsatt er uvaksinerte.

I flere stater er det mange vaksineskeptikere, noe som har gjort situasjonen vanskeligere for amerikanske helsemyndigheter.

– Vi går i feil retning, sier Dr. Anthony Fauci, president Joe Bidens fremste helserådsgiver. Han beskriver seg selv som «veldig frustrert» over smittesituasjonen, som han mener kunne være unngått om flere vaksinerte seg.

Vil ha munnbind-påbud

Anbefalingen om munnbind, også for vaksinerte, er under «aktiv vurdering» i Det hvite hus. Regjeringen vurderer også å tilby en tredje «booster» vaksinedose til personer med redusert immunforsvar.

Les også: CNN: - Det som har kommet fram de siste ukene vil overraske mange om forholdet mellom Donald og Melania Trump

Los Angeles County har allerede gjeninnført munnbind-påbudet for alle etter at koronasmitten økte i regionen, regler som ifølge Fauci er kompatible med anbefalingene fra Centers for Disease Control and Prevention (CDC) om at vaksinerte ikke trenger å bruke munnbind offentlig.

Trygler folk å vaksinere seg

Nesten 163 millioner amerikanere, eller omtrent 49 prosent av befolkningen, er vaksinert, ifølge tall far CDC.

– Dette er hovedsakelig et problem blant uvaksinerte, og det er grunnen til at vi er ute og praktisk talt trygler folk om å vaksinere seg, sier Fauci.

Les også: Hillary-ansatt ble ekstremt flau da han måtte fortelle Bill Clinton om Donald Trumps penis-spøk

Smitteoppblomstring med deltavarianten

USA er midt i en smitteoppblomstring med deltavarianten, som nå er registrert i 89 prosent av alle nye smittetilfeller. En firedel av de nye tilfellene er oppdaget i Florida.

Litt over 49 prosent av USAs befolkning er fullvaksinert, langt under de 85–90 prosent som ekspertene sier må til for å oppnå såkalt flokkimmunitet.

Les også: USA beholder innreiserestriksjoner

Krever at over 100.000 helsearbeidere tar vaksinen

Departementet for veteransaker i USA krever at over 100.000 helsearbeidere må ta koronavaksine, en endring av Biden-administrasjonen praksis så langt.

Beslutningen gjenspeiler utviklingen i flere delstater, og både California og New York krever at offentlig ansatte skal bli vaksinert eller ta ukentlig tester. I California gjelder reglene også ansette i privat sektor.

Les også: Koronasmittet to ganger i oppkjøringen – Dean svømte til gull

Tidligere i måneden opplyste veteranadministrasjonen at 70 prosent av de 300.000 ansatte allerede er fullvaksinert, så pålegget gjelder de resterende 115.000 personer.

I California gjelder pålegget 240.000 offentlig ansatte og mange hundre tusen i privat sektor. De må bli vaksinert innen 21. august. I New York gjelder pålegget rundt 300.000 ansatte, som politi, folk i brann- og redning og lærere.