RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her får veteranene pris av Solskjær

Sist oppdatert:
Kåre Willoch og Thorvald Stoltenberg fikk pris for sitt store engasjement.

Ole Gunnar Solskjær delte torsdag ut årets Tahiti-pris til Kåre Willoch og Thorvald Stoltenberg under Tahiti-konferansen i Kristiansund.

- De sier ofte at alt var så mye bedre før, men det er ikke alltid det stemmer helt. Jeg må nesten få lov til å si når jeg tenker på de to prisvinnerne vi har i dag, så stemmer det enormt godt, sa Solskjær da han delte ut prisen.

- Det var på 80-tallet vi hadde gode politikere, la han til, til stor latter fra salen.

Se video av tildelingen over.

- De fremste veteranene
Tahiti-prisen tildeles personer som har gjort en særlig innsats for å øke kunnskapen om globale utviklingstrekk av betydning for Norge og nordmenn.

- Den tiende Tahiti-prisen går til de fremste og mest aktive veteranene i norsk politikk. Begge har preget den norske samfunnsdebatten i flere tiår, og begge har hatt noen av Norges fremste tillitsforhold, sa Solskjær.

Han påpekte at få andre, om noen i det hele tatt her i landet, har fulgt den utenrikspolitiske utviklingen tettere enn de to prisvinnerne.

- Årets Thaiti-pris går til to personer med et imponerende engasjement og en utrettelig innsats for å formidle hvordan verden slår inn i våres liv og vår hverdag, sa han.

Får skulptur og penger
Prisen gis i form av en skulptur til hver av kunstneren Nico Widerberg, og en pengegave på 100.000 kroner som vinnerene må donere til en organisasjon som arbeider i tråd med konferansen og Tahiti-prisens formål.

- Kåre Willoch og Thorvald Stoltenberg får årets Tahiti-pris for sitt imponerende engasjement og sin utrettelige innsats for å stimulere en kunnskapsbasert debatt om verden utenfor vårt eget land, heter det i begrunnelsen fra juryen.

Juryen består av Jon Aasen, Frode Alnæs, Jan- Erik Larsen, Sigrun Vågeng, Tore Dyrnes, Harald Stanghelle og Ole Gunnar Solskjær.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere