RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her feirer amerikanerne

En lykkelig amerikansk mann feirer foran Det Hvite Hus.
En lykkelig amerikansk mann feirer foran Det Hvite Hus. Foto: JIM YOUNG (Reuters)
Amerikanere over hele USA feiret nyheten om Osama bin Ladens død. Se video!

Amerikanere over hele USA feiret dødsfallet til Osama bin Laden søndag kveld og natt til mandag. I Boston dannet det seg et tog med mennesker som ropte USA, USA! Se video her:

Jubelscener var det både utenfor Det hvite Hus, på Ground Zero og på Times Square i New York.

Amerikanere jublet natt til mandag foran Det Hvite Hus da nyheten om bin Ladens død ble offentliggjort.

Ved en country-musikkfestival i Indio i California brøt det også ut spontan jubel da nyheten om terror-lederens død ble kjent.

Ved en country-musikkfestival i California feiret også mange amerikanere.

På Times Square i New York har både brannmenn og andre feststemte mennesker tatt til gatene for å markere døden til terror-lederen.

- Jeg vet ikke om dette vil gjøre oss tryggere, men det vil i de minste sende en beskjed til terrorister over hele verden. De vil bli tatt og skal gjøre opp for det de har gjort. Du kan ikke yppe deg mot USA i så lang tid å komme unna med det, sa Stacey Betsalel til New York Times.

Brannmenn vinker til folkehavet på Times Square i New York.

New Yorks ordfører Michael Bloombgerg sier ifølge avisen i en uttalelse at drapet på Osama bin Laden ikke gjør smerten til innbyggerne i New York og ellers i landet mindre, men at det er en viktig seier for nasjonen og en viktig annerkjennelse til de millioner av menn og kvinner som kjemper i det amerikanske militæret.

- Innbyggerne i New York har ventet i 10 år på denne nyheten. Det er mitt håp at at denne nyheten vil bidra til å lukke et kapittel i de menneskers liv som mistet sin kjære 11. september 2001, sa Bloomberg.

Mennesker klatret opp i gateskilt for å feire tidlig mandag morgen i nærheten av Ground Zero.

Rundt 100 mennesker skal ha stått stått med sine mobiltelefoner og knipset bilder av ABC sitt nyhetsvarsel som ruller over Broadway. Mange ville heller ta del i feiringen i gatene istedenfor å høre på sin egen president på tv.

- Vi bestemte oss for å ta turen siden dette betyr så utrolig mye for alle New Yorkere. Vi ville heller se dette enn å høre hva presidenten sa på TV, sa Alejo Cabranes til New York Times.

Flere amerikanere tok frem mobilen for å forevige øyeblikket da nyheten rullet over dem.

I denne videoen fra CNN vises noen av jubelscenene fra Det hvite hus.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere