RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her ferierer de kongelige

Sist oppdatert:
Sommerferien nærmer seg, også for Europas kongelig. Side2 gir deg en guide på hvor de royale familiene som oftest ferierer.

(SIDE2): I år vil kong Harald bruke store deler av ferien på sin favoritthobby, seiling. Sammen med mannskapet på «Fram XVI» vil kongen delta på ulike regattaer i både Italia, Hellas og Spania, men også hjemme i Norge.

Kongefamiliens sommersted på Magerø vil også være folksomt. Dronning Sonja tilbringer gjerne mye av sin sommerferie her. Det samme gjør kronprinsparet og deres barn. Dessuten vil de også benytte ferien til å besøke Mette-Marits familie i Kristiansand, som var byen de to møttes i for første gang.

Kronprinsparet drar også gjerne en uke eller to til utlandet. Hellas, Frankrike og Mallorca er steder de har blitt observert i de tidligere årene.

Dronning Sonja har heller aldri lagt skjul på sin store kjærlighet til Frankrike, og den sportye 68-åringen reiser mer enn gjerne dit i løpet av sommeren.

Märtha og hennes familie vil mest sannsynlig tilbringe mye tid på sommerstedet på Hankø.

Vil ikke gi opplysninger

Informasjonsrådgiver Sven Gj. Gjeruldsen ved slottet ønsker ikke å fortelle noe konkret om kongefamiliens planer.

- Vi går ikke ut med den type opplysninger, sier han.

Så du kan ikke si om de skal være i Norge eller utlandet?

- Det vil nok være litt av hvert, men som sagt vi opplyser ikke om slike ting, forteller han til side2.

Den svenske kongefamilien:

I vårt naboland Sverige har kongefamilien sine faste sommerrutiner. De bruker ferieukene på slottet Solliden på Öland, og i St Maxime. I den franske byen ligger Villa Mirage, som familien arvet etter avdøde prins Bertil. De tre kongebarna tar også gjerne med seg sine kjærester til det idylliske stedet, og er ofte observert på shopping i jetsettbyen St Tropez, som ligger en kort båttur unna.

Prinsesse Madeleine har også ved flere anledninger feriert i den populære spanske byen Marbella, der en rekke kjendiser drar for å feste og slikke sol.

Den danske kongefamilen:

Den danske kongefamilien benytter gjerne noen av ferieukene til å besøke deres sommerresidens, Marselisborg Slott som ligger i Århus. Hver sommer tar det danske regentparet også turen til Frankrike, der de oppholder seg på familiens vinslott i den sørvestlige delen av landet i tre uker.

Prinsene Frederik og Joachim tar som oftest også turen til Frankrike, Joachim har som kjent en fransk kjæreste. Om Frederik vil ta med seg kona Mary og deres lille prins Christian til Marys hjemland Tasmania gjenstår å se. De to prinsene vil uansett arrangere en seiltur eller flere som de pleier, da gjerne i Middelhavet.

Monacoprinsessene:

To av Europas mest omtalte søstre er prinsessene Caroline og Stephanie av Monaco. De er også hyppig observert på den franske rivieraen så fort sola dukker opp.

Stephanie er ikke redd for å vise seg i bikini og blir stadig avbildet i den ene bikinien mindre enn den andre. Den tidligere velkjente partyprinsessen ferierer gjerne også på den populære øya Mauritius, hvor hun kan slappe av og lade krefter uten å bli omringet av fotografer.

Den eldste av fyrst Rainier og Grace sine tre barn, Caroline, drar gjerne til Kenya sammen med sin mann prins Ernst August av Hannover. Paret har nemlig sin egen feriebolig på øya Lamu. Her nyter de dagene på de flotte strendene, og i motsetning til Zanzibar, som i de siste årene har blitt et yndet sted for turister, er Lamu fortsatt en stille og rolig feriedestinasjon. Øya Korsika, i hjertet av middelhavet er også en poulær destinasjon for paret.

Den spanske kongefamilien:

Den spanske kongefamilien bor allerede i det landet nordmenn flest oppsøker i ferien, men hver sommer drar de allikevel til familiens sommersted på Cala Mayor på Mallorca. Her nyter de dagene på de finkornete strendene. I tillegg er det mange koselig kafeer og restauranter nærheten. Det behagelige klimaet på Mallorca er grunnen til at flere store stjerner og kongelige tar turen dit. Avdøde prinsesse Diana var også en stor fan av stedet.

Den britiske kongefamilen:

Dronning Elizabeth og prins Philip drar til slottet Balmoral så fort de får mulighet. Stedet har vært et populært tilholdssted helt siden dronning Victoria satt på tronen. Hvert år tilbringer dronningen og hennes familie både august og september på det flotte slottet. Prinsene William og Harry har også et nært forhold til stedet.

Som så mange av Europas kongelige varierer også den britiske familien ferien med litt tid i Skottland og noen uker på sydligere breddegrader.

Flere av dronning Elizabeths barn og barnebarn har i de siste årene blitt observert både i Spania, Frankrike og i Karibien.

Mest sannsynlig vil både Harry og William også feriere med sine kjærester denne sommeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere