RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her finner du Norges høyeste gutter

Sist oppdatert:
Nordmenn er blant de høyeste i Europa. Er du på utkikk etter høye gutter kan det kanskje være greit å vite hvor i Norge du finner dem. Det ser du her.

Ifølge en undersøkelse fra 2002 gjennomført av den danske professoren Kim Fleischer Michaelsen ved Forskningsinstitut for Human Ernæring er nederlendere de høyeste i Europa med en gjennomsnittshøyde på 182 cm, ifølge Dagbladet.

Norsk tredjeplass
I denne undersøkelsen fulgte Norge på en tredjeplass med en gjennomsnittshøyde på 179 cm. Danskene var i gjennomsnitt èn cm høyere enn oss og inntok andreplassen.

Blant europeere som gjennomsnittsnordmannen kan se ned på kan vi nevne italienere og spanjoler som i gjennomsnitt er 174 cm høye, enda lengre nede på skalaen ligger portugiserne som bare er 170 cm høye.

Norges høyeste
Alle som blir kalt inn til sesjon vet at Forsvaret måler blant annet høyde. Dette danner grunnlaget for en årlig statistikk som viser hvor man finner landets høyeste rekrutter.

Grunnlaget for denne statistikken er i hovedsak unge gutter, så den er ikke representativ som gjennomsnittshøyde for den norske befolkning, men det er likevel en morsom statistikk.

Forsvarets statistikk for 2004 viser at gjennomsnittsrekrutten var 179,8 cm høy. De høyeste rekruttene kom fra Aust-Agder og var i snitt 180,7 cm høye, på andreplass fulgte Akershus der gjennomsnittsrekrutten var 180,5 cm.

De laveste rekruttene kom fra Finnmark og Troms der gjennomsnittshøyden var henholdsvis 176,5 cm og 176,9 cm.

Svømmeferdigheter
Oslo-rekruttene scoret ganske bra på høyden med 179,9 cm. Men Forsvaret måler også hvor mange prosent av rekruttene som kan svømme 200 meter. Her kom Oslo dårligst ut, bare 69,7 prosent av rekruttene fra Oslo kunne svømme 200 meter.

Heller ikke de fra Sør-Trøndelag kom særlig bra ut på denne statistikken ettersom bare 72,7 prosent av rekruttene her kunne svømme 200 meter.

Sjekk statistikken selv
Osloungdommen var imidlertid de letteste rekruttene med en snittvekt på 71,6 kilo. Ifølge statistikken fra 2004 veide den gjennomsnittelige rekrutten 74,7 kilo.

Du kan selv sjekke ståa for norske ungdommer på Statistisk Sentralbyrås nettsider. Faktaarket finner du her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere