*Nettavisen* Nyheter.

Her finner du snø i skibakkene

Foto: Arne Ivar Lyngen (Bjorli skisenter)

14 skianlegg åpne til helgen.

09.11.10 15:30

Startskuddet for skisesongen begynner å for alvor denne helgen. Totalt vil 14 alpinanlegg være i drift fra fredag. Takket være deilig kulde enkelte steder, opplyser Skiinfo.

De største i gang

Hemsedal er siste tilskudd på skitilbudet blant de større heisanleggene. Fredag morgen starter de opp med 3 km åpne nedfarter og 650 høydemeter med skikjøring.

Geilo kjører helgeåpent nå i starten av sesongen, mens både Trysil og Kvitfjell åpnet opp bakkene sist helg.

- Vinden dreier, en nordvestlig vind lager litt kaldere temperaturer mot slutten av uken så mange snøkanoner kan starte full produksjon. Deretter kommer det en fin nordavind på de fleste åpne skianlegg, og kuldegrader ned mot minus 15 enkelte steder.

Espen Schrøder og resten av Skiinfo-gjengen følger nøye med på snøforholdene gjennom hele skisesongen, men er ekstra spent nå i november.

Bruker flere værleverandører

- Vi har nå inntil tre værleverandører per skisted, og gjennom denne væroversikten kan du lett sammenligne og se klare trender. Det fine er nå at det stort sett er blå temperaturtall, i tillegg til noen snøbyger, sier Schrøder og oppsummerer

- Det blir fram mot helgen kaldere overalt, nedbør hos skianleggene på Vestlandet og heller små sjanser for snø på Østlandet. De fleste skianlegg som planlegger åpning till helgen vil nok klare dette.

Her er listen over anleggene som holder åpent til helgen:

Hemsedal(Åpner fredag 5. november)

Det blir sannsynligvis en meget god start på skisesongen med 3 km åpne nedfarter og 650 høydemeter skikjøring fredag morgen. Med sammenhengende løype fra toppen av Fjellheisen og ned til Hemsedal Alpin Lodge blir det sesongåpningen med skikkelig skikjøring. Kuldegrader og fine forhold.

Geilo(Helgeåpent)

Snøproduksjonen vil sannsynligvis gå for fullt på Geilo fra og med torsdag, så det blir åpning av flere nedfarter til helgen. Da er det også ventet kuldegrader ned mot minus 10 grader.

Trysil(Åpent)

Trysil hadde sesongåpning sist helg, og endelig kommer også kuldegradene. Til helgen er det meldt fint vær og temperaturer ned mot minus 8 kuldegrader. Det ser også ut til at alpinanlegget kan kjøre snøkanon både torsdag og fredag.

Bjorli(Åpent)

Litt sludd torsdag, men kaldere fram mot helgen. Lørdag kommer kulden, og det er ventet bra med nysnø helt fram til søndag morgen. Bjorli kan klart anbefales til helgen, og ta med skibriller.

Kvitfjell(Åpent)

Kvitfjell åpnet sist helg. Denne uken begynner det å bli mye kaldere, snøkanonene kan gå i de bakkene som skal åpne. Til helgen er det ventet temperaturer ned mot minus 10 grader og sol.

Uvdal(Helgeåpent)

Kaldt allerede denne uken, og fine forhold for snøproduksjon. Til helgen blir det også kaldt, og temperaturer ned mot minus 12 grader - også det perfekt for snøproduksjon.

Rauland(Helgeåpent)

Når værleverandørene sammenlignes på Skiinfo.no ser vi at de er relativt enige. Det blir kaldt allerede i dag. Og deretter litt kaldere fram til og med helgen. På Vierli vil det være en kald og fin helg med stort sett sol og lettskyet vær. I Rauland er det også noen gode overnattingstilbud og restplasser

Gaustablikk(Helgeåpent)

Nå er det på ny mulighet for å legge mye snø i skianlegget. Det blir fint og kaldt fra og med fredag og utover helgen.

Skeikampen(Helgeåpent)

Skeikampen åpnet sist helg. Denne uken begynner det å bli mye kaldere, snøkanonene kan gå i de bakkene som skal åpne, og til helgen er det ventet temperaturer ned mot minus 10 grader og sol.

Haukelifjell(Åpner til helgen)

Her oppe blir det mulig å åpne for sesongen, og i hvert fall holde helgeåpent. Kulden som kommer vil hjelpe godt på snøproduksjonen. De jobber nå på spreng for å forberede mulig åpning av Grasdalen/Haukeliheisen til førstkommende helg. Kunstsnøsålen har holdt forbløffende bra gjennom mildværet før og i helgen som var. På tirsdag snødde det bra, slik at de allerede har fått noe naturlig påfyll.

Sauda(Åpner kanskje igjen til helgen)

Åpnet først i Norge denne sesongen, men måtte holde stengt sist helg. Fram mot helgen ser det ut til at det kommer både snø og kulde. Her kan det blir en topp skihelg for dem som tar turen.

Tyin Filefjell(Åpner til helgen)

Her oppe er det kaldt og perfekte forhold til snøproduksjon. Til helgen vil det være fra minus 4 til minus 12 grader, og overskyet. Årets nyheter er et nytt skibånd for de minste, og vi håper de 6 snøkanonene kan få åpnet 1 km nedfart til helgen.

Gålå(Åpner til helgen)

På Gålå ligge alt til rette for en fin åpningshelg. Det er kuldegrader hele uken, og disse vedvarer til langt over helgen. Håper de har alt klar for snøproduksjon med sine 70 snøkanoner. Kan åpne 3 km med nedfarter.

Sjekk været der du bor

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.