RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her finner du sola i påsken

Sist oppdatert:
Etter en grå søndag i sør, tror meteorologene at været vil bli bedre de nærmeste dagene. I nord fortsetter godværet. Sjekk hvor påskesola har lagt ferien.

- Vi har varslet lettere vær i sør, men det vil nok fortsatt komme noen byger. Det vil trolig komme noen dager med litt sol mange steder, men noe stabilt høytrykk over Sør-Norge blir det neppe, sier meteorolog Oddvar Jensen ved Meteorologisk institutt i Oslo til NTB.

I Nord-Norge regner de med at det fine været fortsetter også i dagene som kommer.

Han sier at været blir bedre jo lenger nord man kommer. Nord for Trondheimsfjorden var det mye bra vær også søndag.

I Nord-Norge vil godværet fortsette så lenge det fortsetter å blåse fralandsvind fra sør og øst.

- Varslet lyder på stort sett pent vær også i dagene som kommer, men det kan forbigående bli litt mer skyet i Nordland, sier Jensen.

Aprilvær
Jensen karakteriserer påskeværet over store deler av landet som typisk aprilvær, Ustabilt slik at det verken er skikkelig vår eller er skikkelig vinter.

Nedbøren kommer som regn under 800-1000 meter på Vestlandet, mens det stort sett snør over 600 meter over havet i resten av Sør-Norge.

Søndag varierte forholdene i fjellet i sør. Det blåste liten kuling på Geitrygghytta, men ellers var det stort sett frisk og svak bris. Skydekket var det meteorologene kaller skyet og overskyet. Temperaturen varierte fra minus fem til 0 grader.

Det var stort sett oppholdsvær, men det kom noe snø i deler av Jotunheimen og i Rondane.

Moderat skredfare
Væretypen fører til at skredfaren fortsatt blir det ekspertene kaller moderat i de fjellområdene der det ferdes flest mennesker. Det betyr at skred kan bli utløst av skiløpere i bratte heng. Kommer det sol, kan det også bli utglidning av løs snø slik at det kan bli mindre skred i bratte skråninger.

På Svalbard er det derimot større skredfare. Her kan det bli snøskred i bratte skråninger bare ved små tilleggsbelastninger. Ifølge Norges Geotekniske Institutt kan det ventes en del middels eller store naturlige skred.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere