RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kleiven, Paul (SCANPIX)

Her finner du sola

Få lyspunkter foran en regnfull sommerhelg.

Kommende helg og begynnelsen av neste uke ser ut til å bli grå og regnvåt over det meste av landet. Temperaturene holder seg fortsatt temmelig lave.

- Det blir ingen stor sommerhelg temperaturmessig. Det skal godt gjøres at vi kommer opp mot 20 grader noe sted i landet, sier statsmeteorolog John Smits ved Meteorologisk institutt til ANB.

Sjekk været der du bor

Regnvær i sør

Han forteller at et nedbørsområde beveger seg nordover gjennom Sør-Norge lørdag. Det vil gi regnvær de fleste steder, både på Øst- og Vestlandet. Grunnen er lavtrykk over deler av Skandinavia og i Barentshavet som vil dirigere en kjølig nordlig luftstrøm med enkelte regnbyger inn over det meste av landet vårt.

Søndag må vi vente regnbyger de fleste steder i Sør-Norge, men det kan se ut til å bli lettere vær mot kvelden.

Fuktige dager i helgen er også meldingen fra StormGeo. Nedbørsskyene sprer seg raskt, og lørdag morgen får hele Sør-Norge opp mot Nord-Trøndelag en god dose regn.

- Lengst sør i Agder-fylkene og Rogaland blir det våtest, og nedbøren vil holde seg relativt konstant i sør hele lørdag, forteller Storm-meteorolog Mariann Aabrekk.

Kan få se solen

Det blir ikke særlig høye temperaturer noen steder i landet i helgen.

- På gode steder kan det bli ganske behagelig. Enkelte steder i indre deler av Nord-Norge kan det bli sol og opp til mellom 15 og 20 varmegrader. Men det er ikke noen varm og god sommerluft, sier Smits som legger til at heller ikke Sør-Norge kan vente seg særlig høye temperaturer i helgen.

StormGeo er litt mer optimistiske og tror det glimter til med litt solen igjen på Sør- og Østlandet utover søndag ettermiddag.

Hvordan det blir fremover er fremdeles usikkert, med mange svake lavtykk som raskt kan endre retning.

Lysning neste uke

Smits tror begynnelsen av neste uke fortsetter omtrent som i helgen.

- Det blir fortsatt ganske ustabilt nordpå, og det ser ut til at Sør-Norge får et nytt lavtrykk som berører oss tirsdag. Deretter er sannsynligheten for regnbyger litt mindre i en periode.

- En høytrykksrygg holder på å nærme seg, og kan gi håp om en liten bedring lenger ut i neste uke, sier statsmeteorologen.

Sjekk været der du bor

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere