*Nettavisen* Nyheter.

Her flykter Bambi fra hjelperne

Her unngår svømmesterke Bambi lassoen nok en gang, men rømlingen måtte til slutt gi seg. I båten var det Bill Tomelthy fra viltnemnda (t.v.), samt Krister Bolstad og Kim Roger Solli-Sæther som prøvde å få tak i rådyret. Foto: Kjell Ove Holsbøvåg (Tidnenes Krav)

Ikke mulig å komme seg i land på egenhånd.

(Tidenes Krav): Politiet fikk i formiddag melding om et rådyr som svømte rundt i havnebassenget i Kristiansund, og ikke kom seg i land. Viltnemnda ble utkalt, men Bambi ville ikke la seg hjelpe så lett ...

- Det var en privatperson som hadde observert dyret i havna, i retning kaia, forteller operasjonsleder Jan Stavås i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Tidenes Krav.

Politiet sendte ut en patrulje, og de fikk øye på dyret like før det svømte under kaia til Bryggekanten brasserie. Som de fleste steder i det indre havnebassenget, var det heller ikke her mulighet til å komme seg på tørt land for den firbeinte.

Fraktet til Frei
Brannvesenet ble tilkalt, og stilte med beredskapsbåt, og sammen med viltnemnda og mannskaper fra politiet som observerte dyret mens man ventet på at aksjonen kom i gang, ble jakten tatt opp.

Dyret svømte raskt ut igjen i havnebassenget, og der ble mange vitner til forsøket på å få en lasso om halsen på dyret. Men hver gang beredskapsbåten syntes å være nære nok, bråvendte Bambi.

Det så rett og slett ut som om musa skulle ta rotta på katten denne gang.

Men etter flere runder begynte rømlingen å bli relativt utkjaset. TIl slutt ble det ganske håndfast løftet ombord i båten etter horn og hover.

- Det blir nå transporter til Frei, forteller Kåre Andersen i Kristiansund brannvesen.

- Vil skje igjen
- Så veldig ofte er det ikke at det er dyr som svømmer rundt i havnebassenget, sier Jan Stavås hos politiet.

- Men det har skjedd før, og det vil skje igjen, spår han.

Også Andersen bekrefter at de har vært ute på lignende aksjoner tidligere. Også den gang med lykkelig utfall.

- Faren er at dyrene kan bli så utmattet at de i verste fall drukner, sier Stavås. Derfor legges det også en del ressurser i å berge de dyrene man får tips om.

Les flere saker fra Tidenes Krav her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.