Her flyr våghalsen over Grand Canyon

Foto: HO (Reuters)

Med jetmotor på ryggen kastet han seg ut over Grand Canyon.

11.05.11 21:31

Milliarder av år med naturkrefter har skapt den mektige Grand Canyon. Kløfta er nesten to kilometer dyp, strekker seg i en lengde på 446 kilometer og er inntil 29 kilometer bred. Lørdag kastet den sveitsiske våghalsen Yves Rossy (52) seg ut over det amerikanske naturreservatet med en jetmotor på ryggen og en spesialsydd vingedrakt, melder nettstedet Swissinfo.ch, eid av det sveitiske kringkastingsselskapet SBC.

Få vitner
Det var få vitner til stuntet, og først flere dager etterpå bekreftet våghalsens sponsor, klokkeprodusenten Breitling, at flygeturen ble gjennomført som planlagt. Samtidig la de ut video og bilder av det hele.

Takket indianerne
Yves Rossy - bedre kjent som jetmannen - har fløyet med jetmotor og vingedrakt før, men aldri i USA. Han takket «moder jord» og Hualapai-indianerne for at han kunne virkeliggjøre drømmen om å fly over Grand Canyon. For indianerne er Grand Canyon hellig.

Landet trygt
Ifølge Breitling tok Rossy av fra et helikopter - 2400 meter over bakken - og strøk så over kanten på kløfta i en hastighet på 300 kilometer i timen. Ferden ble avsluttet med at Rossy utløste en fallskjerm og landet trygt på bunnen av Grand Canyon åtte minutter senere.

Stuntet skulle etter planen gjennomføres fredag, men ble utsatt - til de mange frammøtes store skuffelse. Da jetmannen kastet seg ut over kløften lørdag, var det få vitner.

Se video av stuntet under.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.