*Nettavisen* Nyheter.

Her forlater Linstad Slottet uten snakke med pressen

Foto: (NTB scanpix)

Palestinaaktivisten Trond Ali Linstad satt i samtaler på Slottet torsdag ettermiddag.

15.11.12 16:36

Palestinaaktivisten Trond Ali Linstad var torsdag i samtaler om fortjenstmedaljen på Slottet. Han forlot Slottsplassen uten å snakke med pressen som var møtt fram.

Kongens fortjenstmedalje i sølv skulle egentlig ha vært overrakt Linstad tirsdag denne uka, men Slottet utsatte utdelingen etter sterke reaksjoner.

Mange mente det var galt at den tidligere AKP-eren, palestinaaktivisten og legen skulle få fortjenstmedaljen, blant annet på grunn av hans holdninger til jøder.

Slottet inviterte i stedet Linstad til samtaler kommende mandag, men allerede torsdag var han altså i møte Slottets folk.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Karlsen, Anette

Etter møtet forsvant Linstad inn i en ventende taxi bak slottets gjerder uten å si et eneste ord til pressen. Han forlot slottet sammen med Jan Akerjordet som var den som foreslo at Linstad skulle få prisen.

Selv har Linstad uttalt til Dagbladet at han etter hektiske døgn med både støttemeldinger og trusler, har kommet til at han vil gi fra seg medaljen hvis kongen ber ham om det..

– Hvis kongen sier det, er det helt åpenbart at jeg vil gjøre det. Men å gi den tilbake ut fra kritikken som er kommet, det er selvfølgelig uholdbart, sier Linstad. (©NTB

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.