*Nettavisen* Nyheter.

Her forsøker ambulansen å redde et påkjørt rådyr

En ledig ambulanse var en av de første på stedet da et rådyr ble påkjørt utenfor Porsgrunn sentrum fredag ettermiddag. Foto: PER B. JOHANSEN (TA)

En ledig ambulanse var en av de første på stedet da et rådyr ble påkjørt utenfor Porsgrunn sentrum fredag ettermiddag.

Livreddende hjelp ble umiddelbart forsøkt.

Det var ved 13-tiden at rådyret ble påkjørt av en personbil ved de gamle bomstasjonene mellom Skien og Porsgrunn, skriver TA.

Det lille hjorteviltet ble liggende bevisstløst i veibanen etter møtet med bilen.

Livreddende førstehjelp
Sekunder etter den kraftige smellen kom en ledig ambulanse forbi ulykkesstedet og startet umiddelbart livreddende førstehjelp på det skadde rådyret. Ambulansen sperret veien ved ulykkesstedet og slo på blålysene for å varsle andre bilister.

- Hjelper dyr om vi kan
- Vi forsøker å hjelpe dyr om vi kan, i dette tilfellet var rådyret alvorlig skadet på høyre side av brystet og ikke mulig å redde, forteller ambulansepersonell på stedet til TAs journalist.

Etter en stund ble det døende dyret båret av veien.

- Vi avlivet det slik at det slapp ytterligere lidelser, forteller en en ambulansearbeider som ønsker å være anonym til TA.

Viltnemda kom etterhvert til stedet og det døde rådyret ble fraktet bort. Det var en ung bilist som var uheldig og kjørte på dyret da det sprang over den trafikerte veien.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.